News Flash:

Un nou COD ROSU de poluare in Beijing

18 Decembrie 2015
1170 Vizualizari | 0 Comentarii
poluare china
Autoritatile chineze au emis un nou cod rosu de poluare vineri, valabil la Beijing, care dispune inchiderea institutiilor de invatamant si le cere locuitorilor capitalei sa ramana in case pentru a doua oara intr-o perioada de zece zile, relateaza DPA in pagina electronica.
Restrictiile intra in vigoare de sambata si sunt valabile pana marti, a anuntat centrul de management pentru situatii de urgenta pe site-ul Guvernului chinez.
Masurile impun, de asemenea, intreruperea activitatilor in fabrici si restrictionarea traficului rutier, cu exceptia vehiculelor electrice.
Alerta reflecta o prognoza pentru o perioada de trei zile in care nivelul indicelui PM2,5 (care arata densitatea particulelor cu diametrul de 2,5 microni suspendate in atmosfera) urmeaza sa ajunga pana la 200 de micrograme pe metrul cub.
Particulele cu aceasta densitate patrund adanc in plamani, iar poluarea pe care o genereaza este asociata riscului de infarct miocardic, cancer de plamani si astm.
Indicele de calitate a aerului prezentat de ambasada Statelor Unite la Beijing arata vineri dimineata niveluri de 151 de micrograme pe metrul cub. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda un nivel maxim de 25 de micrograme pe metru cub.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1305 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008398 (s)