News Flash:

Un detinut in regim deschis din Oradea a plecat de la munca, pentru a se intalni cu sotia lui la un hotel

21 August 2016
971 Vizualizari | 0 Comentarii
penitenciar
Un detinut in regim deschis a parasit vineri un punct de lucru exterior - o zona verde de igienizat pe malul Crisului, fiind recuperat ulterior de personalul penitenciarului dintr-un hotel din Oradea, unde s-a intalnit cu sotia sa. 
'Detinutul mai avea putin, sase luni, pana sa fie analizat in comisia de eliberare conditionata. Nu este un detinut periculos, trebuie facuta precizarea, sau care sa creeze probleme. A fost selectionat la munca tocmai pentru ca mai avea putina pedeapsa... De fapt, din declaratiile lui, intentia sa nu a fost sa fuga, ci sa aiba alte activitati... Cu sotia lui. A fost o reactie de moment. Voiau sa se intalneasca in afara institutiei, dar legea nu permite asa ceva. Din acest motiv, se afirma ca a fost parasit punctul de lucru fara autorizare. Dar orice sustragere de la activitatile planificate este asimilata parasirii punctului de lucru si, implicit, este infractiune. Desigur, s-au demarat procedurile legale si ancheta interna va stabili mai multe detalii,' a declarat, pentru AGERPRES, Adina Claudia Barda, purtator de cuvant al Penitenciarului Oradea. 
Potrivit comunicatului Penitenciarului Oradea, vineri, in jurul orei 13.25, cu ocazia unui control inopinat efectuat de personalul penitenciarului Oradea, s-a constatat lipsa unui detinut, inclus in regim deschis si selectionat sa desfasoare activitati lucrative, fara supraveghere, la un punct de lucru exterior. 
Grupul de detinuti in regim deschis era alcatuit din 16 barbati care efectuau activitati de curatenie pe strada Facliei, un tronson al malului Crisului Repede, intr-un parteneriat, derulat timp de mai multi ani, cu Primaria Oradea. Fiind in regim deschis, ei au plecat nesupravegheati de personal de la Penitenciar. 
'Detinutul repartizat in regim deschis mai are pana la un an condamnare pana sa ajunga sa fie analizat de comisia de eliberare conditionata. Si beneficiaza de anumite facilitati prevazute de lege, cum ar fi: desfasoara anumite activitati in exteriorul locului de detentie fara supraveghere, are asupra lui telefon mobil, are bani la el, dar merge pe un anumit itinerariu stabilit de administratia penitenciarului,' a precizat Adina Birda. 
Constatand lipsa unui detinut, angajatii unitatii de detentie au operat, de indata, verificari si au identificat persoana custodiata in incinta unui hotel din municipiul Oradea. Detinutul a fost transportat, de indata, la Penitenciarul Oradea, iar fata de acesta a fost pornita procedura disciplinara, fiindu-i interzisa, totodata, participarea la activitati lucrative. 
Parasirea fara autorizare a punctului de lucru, aflat in exteriorul locului de detinere, este asimilata infractiunii de evadare si se pedepseste, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu inchisoare de la sase luni la trei ani. De asemenea, administratia locului de detinere va dispune masurile disciplinare prevazute de legislatia in vigoare pentru astfel de situatii, precum si analizarea acestuia in cadrul comisiei de individualizare in vederea schimbarii regimului de executare intr-unul mai sever. 
Conform procedurilor legale, administratia locului de detinere a informat judecatorul de supraveghere a privarii de libertate si va sesiza Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007070 (s)