News Flash:

Un desert delicios pentru week-end: sarlota de casa

23 Mai 2014
3755 Vizualizari | 0 Comentarii
Sarlota este o crema fina, care poate fi mancata ca atare, dar poate fi folosita si la tarte si blaturi. Se face din cele mai banale ingrediente, fara niciun strop de gelatina , desi seamana cu creme cu gelatina. 
Sarlota facuta in casa, dupa reteta bunicii, este perfecta! Are putin zahar, mult lapte si oua. Este perfecta pentru cei mici si este ideala la gustare, un desert rapid si bun.
Ingredientele sunt pentru 6-8 portii, iar pudra de cacao poate fi inlocuita cu pudra de roscove sau alune rumenite si macinate.
Ingrediente
1 litru de lapte
3 linguri de zahar
4 oua intregi
2 linguri de faina (sau o lingura de amidon de cartof)
3 linguri cu varf de cacao sau pudra de roscove
vanilie
coaja de lamaie
nuca de cocos rasa
50 de grame de unt
Mod de preparare
1. Amesteca intr-un vas care poate sta pe foc, ouale intregi cu zaharul.
2. Adauga faina sau pudra de amidon si pudra de cacao sau roscove. Amesteca bine cu un tel pana ce totul devine uniform si fin.
3. Adauga mirodeniile si jumatate din laptele caldut. Pune amestecul pe foc mic. Amesteca bine cu un tel.
4. Adauga si restul de lapte. Lasa sarlota sa sa lege, pana la densitatea care iti place, dar tine cont ca rece o sa fie mai tare.
5. Da deoparte sarlota si adauga untul. Amesteca bine si pune in cani, castroane sau pahare, dupa cum iti place.
6. Orneaza cu nuca de cocos, boabe de dulceata sirop de dulceata. Ecuisine.ro

sarlota
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006791 (s)