News Flash:

Un cap important al Al-Qaida, UCIS in Yemen

16 Iunie 2015
1132 Vizualizari | 0 Comentarii
Nasir al Wuhayshi
Liderul gruparii Al-Qaida in Peninsula Arabica (AQPA) Nasir al-Wuhayshi, numarul doi in cadrul retelei Al-Qaida, a fost ucis vineri intr-un atac cu un avion american fara pilot in regiunea Hadramout, in Yemen, au declarat doi oficiali yemeniti din domeniul securitatii pentru CNN.
Atat "martiriul" lui al-Wuhayshi, cat si numirea comandantului militar AQPA Qasm al-Rimi, cunoscut si ca Abu Hureira al-Sanaani, in locul acestuia sunt anuntate, in mesaje postate de Twitter, de catre agenti AQPA cunoscuti.
Autoritatile americane depun eforturi sa confirme moartea lui al-Wuhayshi, a declarat un oficial american din cadrul serviciilor de informatii.
Al-Wuhayshi a fost al doilea in ierarhia retelei Al-Qaida si liderul AQPA. Cunoscut si ca "printul mostenitor" al Al-Qaida, el aparea intr-o inregistrare video, postata pe Internet in aprilie anul trecut, in aer liber, in mijlocul unor sustinatori.
In discursul pe care-l sustinea in fata acestora, el afirma ca vizeaza Statele Unite. "Trebuie sa eliminam crucea. Purtatoarea crucii este America", spunea el.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006135 (s)