News Flash:

Un alpinist din Timisoara porneste in aventura vietii

30 Martie 2015
1149 Vizualizari | 0 Comentarii
Horia Colibasanu2
Unul dintre cei mai buni alpinisti ai momentului, timisoreanul Horia Colibasanu se pregateste sa cucereasca din nou muntele Manaslu din Nepal. De data aceasta si-a propus sa devina primul roman care coboara pe skiuri… de la peste 8000 de metri altitudine, pe Himalaya.
In 2006, Horia Colibasanu a fost primul roman care a urcat pana in varful muntelui Manaslu din Nepal. Acum, in 2015, acesta va fi primul alpinist roman care si-a propus sa coboare de pe acest munte pe skiuri, de la peste 8000 de metri altitudine. Horia Colibasanu, in varsta de 38 de ani, si-a inceput calatoria duminica, 29 martie, din Timisoara, destinatia fiind Kathmandu, capitala Nepalului. Dupa cum a anuntat chiar el pe contul sau de Facebook, alpinistul a plecat cu rucsacul, cutia cu skiuri si… 5 kg de sunca. De la Kathmandu, timisoreanul, care calatoreste impreuna cu alti doi alpinisti, va merge pe jos aproximativ o saptamana pentru a ajunge pe muntele Manaslu. Timp de doua saptamani va ramane in tabara de baza, de la 4000 de metri, pentru aclimatizare, urmand sa inceapa apoi ascensiunea.
Horia si cei doi parteneri ai sai, un slovac si un ceh, si-au propus sa coboare pe skiuri, in cazul in care conditiile meteorologice permit acest lucru. Daca va reusi aceasta performanta, alpinistul va putea sa-si adauge in palmares inca un record, fiind primul roman care face o astfel de coborare. Dupa cum a procedat si in calatoriile precedente, Horia Colibasanu se va baza pe propriile puteri si nu va folosi oxigen artificial. De asemenea, el a decis sa nu se foloseasca de ajutorul serpasilor pentru expeditia sa.
Curajoasa calatorie nu se va incheia prin coborarea cu skiurile, iar Colibasanu are in plan sa doboare un nou record. Alaturi de echipa sa si-a propus ca, dupa coborare, sa exploreze partea de nord a muntelui, unde nu exista nicio ruta de urcare realizata pana acum.
Horia Colibasanu este primul roman care a atins varful muntelui Manaslu, in anul 2006. De asemenea, stomatologul din Timisoara se poate lauda ca a cucerit sapte din cei mai inalti munti ai lumii, respectiv K2, Manaslu, Dhaulagiri, Shishapangma, Annapurna, Makalu si Lhotse.

Galerie Foto

horia_colibasanu
himalaya horia colibasanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006212 (s)