News Flash:

Ultimatum pentru directorii de scoli din Timisoara

18 Februarie 2016
1144 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu21
Primarul Nicolae Robu este nemultumit de unii dintre directorii de scoli din Timisoara. Mai exact, de aceia care nu dau dovada de transparenta prin publicarea pe site-ul Primariei Municipiului Timisoara (PMT) a atribuirilor de lucrari pe care le angajeaza. 
„Ma confrunt cu o problema. Foarte multe lucrari mici sunt date de directorii scolilor. Pana acum, nu toti directorii au vrut sa faca publice pe site-ul PMT atribuirile directe pe care le-au facut. Trebuie sa se stie lucrul acesta si sper ca prin mediatizarea acestui subiect, si acei directori sa se conformeze. Directorii nu sunt sub autoritatea mea. Ei sunt numiti de Inspectoratul Scolar, dar nici nu vreau sa se inteleaga ca nu-i apreciez pe foarte multi dintre directori care-si fac datoria, sunt implicati, corecti si nu am motive sa-i suspectez de nimic. Dar este inadmisibil sa nu se conformeze unei solicitari de transparenta si sper ca pana saptamana viitoare sa nu mai fie cazuri in care, de la vreo scoala, sa nu avem pe site toate atribuirile directe facute.
Daca nu se vor conforma, sigur ca voi sesiza, din nou, organele de ancheta, sa vedem de ce unii nu vor sa fie transparenti”, explica primarul.
El a punctat faptul ca nu are la dispozitie masuri punitive de a-i sanctiona pe directorii de scoli, intrucat acestia sunt numiti de Inspectoratul Scolar, iar municipalitatea se ocupa doar de infrastructura, scrie ziuadevest.ro
„Doar in Romania se poate intampla subordonari duble (...). Centralismul isi are avantajele lui pentru cei care nu se gandesc la binele public. De aceea in Romania nu s-a produs descentralizarea, pentru a nu se pierde controlul de catre persoane si cercuri care vor sa aiba in continuare o putere necurata”, a observat Nicolae Robu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005466 (s)