News Flash:

UIMITORUL LEAC pentru colonul iritabil

15 Noiembrie 2015
1564 Vizualizari | 0 Comentarii
colon iritabil
Chimenul este printre putinele condimente originare din Romania, fiind utilizat la scara larga in trecut in tratarea diverselor afectiuni. Decoctul si ceaiul din seminte de chimen se dadeau pe vremuri copiilor, mici pentru a scapa de bube si pentru a estompa durerile de burta. De asemenea, fetele se spalau cu zeama de chimen calduta, pentru a avea fata curata. Chimenul fiert in lapte sau in apa se ia pentru bolile de inima, iar pisat si pus cu putin unt pe burta este considerat remediul excelent contra durerilor de stomac.

Ceaiul din chimen este eficient si impotriva racelilor. Studii recente reflecta eficienta chimenului in ceea ce priveste colonul iritabil, astenia, colita si mirosul neplacut al respiratiei. Cataplasmele cu seminte de chimen fierte ajuta la tratarea sanilor inflamati si umflati.

Chimenul, bogat in ulei volatil, ulei gras si proteine este indicat in fluidizarea secretiilor bronhice si calmarea colicilor intestinali. Pulberea de fructe (cca 1 gram) se amesteca cu putina miere si se consuma de 3 ori pe zi, dupa masa
De asemenea, infuzia de chimen este un bun stimulent digestiv pentru lipsa de pofta de mancare sau calmarea colicilor la bebelusi. Se face infuzie din 5 grame de fructe maruntite la 1/2 L de apa si se consuma cate 1/2 de cana la fiecare masa ca stimulent digestiv. Ceaiul de colici se face din cateva fructe peste care se adauga apa fiarta – se infuzeaza 3-5 minute, se strecoara si se da cu lingurita sau in biberon pentru colicile bebelusilor.

Infuzia de chimen se poate folosi si pentru spalaturi oculare, iar cataplasme de frunze de chimen se pot folosi pentru umflaturi ale pielii. Primii care l-au folosit ca medicament au fost egiptenii.

Echilibreaza flora intestinala 

„Moartea vine din colon”, afirma unii medici. Astfel, sindromul colonului iritabil se intalneste la unu din cinci oameni, din cauza alimentatiei proaste. Pentru a reabilita starea colonului se beau zilnic doua-trei cani cu infuzie, combinata cu seminte de chimen. Tratamentul se face vreme de patru saptamani, cu cinci-sapte zile de pauza, si are efecte antiinflamatoare intestinale puternice, ajutand la echilibrarea florei intestinale.

Te scapa de viermii intestinali

Poti sa administrezi 2-5 picaturi de ulei volatil de chimen de trei ori pe zi. Cura trebuie sa fie urmata 21 de zile, cu o pauza la fel de lunga.

Te scapa de balonare si gaze intestinale

Chimenul este micul miracol asteptat de cei care sufera de balonari excesive si digestie laborioasa. Este placut la gust si, recent, s-a dovedit ca, in afara efectului antispastic, care combate „gazele” are un efect de stimulare a enzimelor pancreatice, care ajuta la asimilarea alimentelor indigeste, spun medicii. In plus, efectul antimicrobian datorat uleiurilor eterice este dezirabil cand avem de-a face cu dezechilibre in flora digestiva, diaree, toxiinfectii.

Amelioreaza colitele 

Diareea si colita se pot ameliora sau chiar remedia rapid prin administrarea pulberei de seminte de chimen in amestec cu pulbere de frunze de menta, in proportii egale. Se iau zilnic cate patru-sase lingurite din aceasta combinatie, pe o perioada de doua saptamani. Rezultatul este uluitor mai ales multumita calitatilor antiseptice si antiinflamatoare ale celor doua plante medicinale.

Daca aveti probleme cu abdomenul, secretia de bila sau cu excesul de suc gastric se recomanda administrarea zilnica a patru lingurite din combinatia de pulberi de chimen si menta, ambele in proportii egale. Plantele trebuie sa fie proaspat macinate, pentru a avea un continut maxim de uleiuri volatile.

 


chimenul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006023 (s)