News Flash:

UIMITOR! Timisorenii au primul copac ”electronic” de la care isi pot incarca telefoanele si tabletele, pe strada

4 Decembrie 2014
1319 Vizualizari | 0 Comentarii
Timisorenii sunt singurii romani care pot pleca de acasa cu telefonul descarcat, pentru ca il pot incarca pe strada. La fel stau lucrurile si in cazul tabletelor, laptopurilor sau a altor gadgeturi. In premiera nationala, la Timisoara se monteaza zilele acestea un ”Strawberry tree” – un ”copac” artificial, cu ”coroana” sub forma de panou solar, la care oricine isi poate incarca aparatele electronice.
In cateva zile timisorenii isi vor putea incarca telefoanele mobile gratuit, in Parcul Copiilor. In centrul orasului Primaria monteaza primul „Strawberry Tree” din Romania. Altfel spus, un incarcator public pentru dispozitive mobile, care foloseste energie solara.
De la distanta, ”Strawberry Tree” arata ca un pom din vitor. Are tulpina din metal, cateva ramuri cu forme geometrice si o coroana sub forma de trapez. Din ”cerngile” mai  joase  atarna 16 cabluri de almentare cu toate terminatiile posobile: de la mini-USB la jack-uri pentru a incarca telefoane mobile, camere foto/video, mp3 playere sau laptopuri fabricate inainte de anul 2013.  
Merge si fara soare
„Copacul” are ”coroana” din panouri solare care transforma energia solara in energie electrica. De-a lungul tulpinii, in interior, are baterii care ii permit sa functioneze timp de 14 zile, chiar lumea s-ar scufunda in bezna.
„Este o premiera nationala, acest dispozitiv avand, pe langa caracterul functional si ecologic, un caracter social, putand functiona ca loc de intalnire si socializare. Promovam in Timisoara inovatia si energia verde si prin intermediul unor astfel de dispositive. Strawberry Tree este o statie de incarcare pentru dispozitive mobile, instalata, in cazul nostru, in Parcul Copiilor. In plus, in vecinatatea lui, exista si conexiune wireless la Internet, evident gratuita”, spune viceprimarul Dan Diaconu. ”Incarcatorul” este produs de o companie din Serbia, care in urma cu trei ani a fost premiata de Comisia Europeana pentru aceasta inventie, scrie evz.ro. Pana acum copacul –incarcator se gaseste doar in spatiul fostei Jugoslavii, in Serbia si Bosnia, exemplarul de la Timisoara fiind primul care iese peste granita.

timisorenii strawberry tree
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006053 (s)