News Flash:

UIMITOR! S-a descoperit ciuperca cu leac pentru mai multe afectiuni

22 Aprilie 2016
5730 Vizualizari | 0 Comentarii
ciuperca cancer4
Provenind din Asia si facand parte dintr-o familie de ciuperci cu proprietati terapeutice miraculoase, ciuperca de ceai Kombucha se afla azi la indemana oricui. Impreuna cu alte specii de ciuperci cum ar fi Ganoderma lucidum, Shiitake si Agaricus blazei murill, este folosita ca adjuvant in terapia clasica sau in tratamentul profilactic.
Descoperita in China acum mai bine de 2000 de ani in timpul dinastiei Tsin, ea a fost numita ciuperca nemuririi. Considerata ciudata pentru consistenta gelatinoasa pe care o avea si pentru ca se dezvolta doar in ceai negru indulcit, a ajuns renumita datorita unui medic chinez, pe nume Kombu, scrie epochtimes-romania.com. Acesta a folosit-o pentru a-l vindeca pe imparatul Inkyo al Japoniei de o boala digestiva foarte grava. A fost recunoscuta imediat ca leac oficial in Japonia, iar imparatul a numit-o dupa numele doctorului - Kombucha. Mai tarziu a fost adusa in Rusia de negustori si mai apoi a ajuns si in Europa, fiind folosita intensiv de calugari in manastirile benedictine.
In urma cercetarilor facute, in special in Rusia, Germania si in Tarile Baltice, s-a descoperit ca zeama acestei ciuperci este un remediu pretios contra reumatismului, a gutei, a deranjamentelor digestive, dar si a otravirilor, a bolilor infectioase si a anumitor forme de cancer. Despre Kombucha se spune ca intinereste si reda vigoarea pierduta, elimina efectele otravirilor lente ale organismului si apara de majoritatea bolilor, fiind un fel de panaceu. Ciuperca are un spectru larg de proprietati terapeutice, de la diminuarea starilor de anxietate si pana la atenuarea efectelor intoxicatiilor lente cu metale grele, gaze toxice si deseuri radioactive, fiind folosita in trecut in zone poluate intens cu deseuri industriale cu mercur, plumb si materiale radioactive, ea ajutand pur si simplu la eliminarea acestor materii toxice din organism. Este benefica atat in cazul varstnicilor, cat si al copiilor in perioada de crestere, avand putine contraindicatii si precautii, cum ar fi gastrita hiperacida si colita de fermentatie, intrucat este un stimulent puternic al digestiei. Se recomanda de asemenea atentie la consumul in cantitati mari deoarece contine alcool in procent de 0.5%.
Se stie despre compozitia acestei ciuperci ca este o simbioza de cel putin 12 specii de microorganisme, mai exact bacterii "prietenoase" si ciuperci (drojdii) care convietuiesc intr-un un sistem biologic fascinant prin complexitatea si organizarea sa. Desi compozitia ciupercii nu a fost elucidata in intregime, specialistii spun ca ea are un continut bogat de substante antibiotice si de vitamine (C si complexul B), avand proprietati nutritive mai ridicate decat ale fructelor si legumelor.
Datorita faptului ca este usor de obtinut, ea a devenit un leac al medicinei populare extrem de raspandit, care a capatat o faima deosebita. In zilele noastre aceasta ciuperca straveche este la indemana oricui, gasindu-se gata preparata chiar si in unele farmacii. 

kombucha
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007040 (s)