News Flash:

UIMITOR! Ce se intampla in organism daca mananci urzici cu usturoi

2 Martie 2016
57640 Vizualizari | 0 Comentarii
urzici cu usturoi
Exista anumite mancaruri care fac minuni pentru organism, iar urmatoarea reteta face parte din acele mancaruri.
Reteta de urzici cu usturoi, hrean si mamaliga nu e deloc complicata si nici nu dureaza prea mult. Din aproximativ o jumatate de kilogram de urzici, prepari o bunatate de mancarica. In apa care clocoteste puneti o lingurita de sare si o jumatate de lingurita de bicarbonat (asta e pentru pastrarea unei culori verzi, altfel urzicile se vor inegri prin fierbere si nu vor mai fi asa apetisante).
Apoi aruncati si urzicile spalate, in oala. Le fierbeti un sfert de ceas, dupa care le scurgeti intr-o strecuratoare, dar nu aruncati zeama. O puteti bea. Face minuni pentru organism. O mica parte din zeama va va folosi un pic mai tarziu, tot la prepararea mancarii, asa ca e bine sa pastrati macar o cana, scrie bzi.
Dupa strecurare, urzicile se toaca marunt, pe un fund, precum vinetele coapte inainte de a le face salata. Devenite acum o pasta, urzicile se freaca cu doua linguri de faina, ca sa se lege mai bine. Apoi se pun intr-o cratita cu putin ulei incins, de nuca de cocos sau masline. In cratita in care le caliti adaugati un polonic de zeama ramasa de la fiert, pentru ca altfel ele devin prea uscate si se intaresc de la faina. Amestecati des, ca sa se omogenizeze, scrie caplimpede.ro.
Se tine pe foc maximum zece minute, pana cand rezultatul devine pastos ca o ciulama. Striviti usturoiul si radeti hreanul, in timp ce amestecati periodic in cratita. Stingeti focul si lasati un pic sa se raceasca, apoi adaugati usturoiul pisat. Dupa ce faceti si mamaliga, puneti urzicile pe o farfurie si presarati deasupra hrean ras. Inainte de a-l asesa peste urzici, hreanul ras trebuie stropit cu otet, ca sa-i taie taria.

organism urzicile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1752 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005891 (s)