News Flash:

UIMITOR! Acest fruct delicios previne cancerul de colon

22 Februarie 2016
41531 Vizualizari | 0 Comentarii
colon3
Kiwi are mai multa vitamina C decat o portocala? De aceea, este bine sa apelam la kiwi, alaturi de portocale si lamai, atunci cand ne pandeste o raceala. Un kiwi contine 80 de miligrame de vitamina C – doza zilnica recomandata unui adult. Cei care au imunitatea scazuta, cei care sufera de anemii pot manca unul-doua kiwi pe zi. In cazul anemiilor, cantitatea mare de vitamina C din aceste fructe favorizeaza asimilarea fierului din celelalte produse alimentare. In afara de vitamina C, kiwi ne furnizeaza o cantitate apreciabila de vitamina E (3 mg/100 g), provitamina A (0,05 mg/100 g) si vitamine din grupa B, care joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar.

Fructul de kiwi este de mare ajutor in prevenirea cancerului de colon, datorita continutului sau bogat in fibre. Doua fructe de kiwi furnizeaza mai mult de 5 grame de fibre, adica in jur de 15% din doza zilnica recomandata. Acest lucru te va ajuta sa combati o constipatie usoara si sa elimini toxinele din colon, reducand astfel riscul de a dezvolta cancer de colon. 
Pe langa vitamina C, kiwi contine si alti antioxidanti, cum ar fi vitamina E si polifenolii care imbunatatesc elasticitatea pielii si incetinesc procesul de imbatranire. Tot datorita actiunii sale antioxidante, kiwi lupta impotriva actiunii radicalilor liberi, substante care accelereaza imbatranirea pielii.

kiwi vitamina c raceala anemii antioxidanti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006851 (s)