News Flash:

UIMITOR! Acest condiment inhiba celulele canceroase, previne anemia, reduce stresul, insomnia si ajuta digestia

16 Ianuarie 2016
7381 Vizualizari | 0 Comentarii
chimen
Chimionul este un condiment care ofera o aroma puternica, unica si calmanta. Este utilizat datorita aromei sale deosebite, in diferite tipuri de bucatarii. Chimionul ofera de asemenea, si numeroase beneficii asupra sanatatii.

Chimionul contine calorii destul de mici, oferind aproximativ 20 de calorii la o lingura. Chimionul are un continut bogat fier, oferind de asemenea fibre, proteine si minerale.

Ajuta digestia

Chimionul s-a dovedit ca fiind foarte benefic pentru digestie. Semintele de chimion ajuta la secretia de enzime pancreatice, care sunt benefice pentru o digestie buna. Acestea ajuta de asemenea si la absortia nutrientilor. Semintele de chimion imbunatatesc, de asemenea, secretia de acizi biliari. Chimionul are efect carminativ, reducand astfel formarea de gaze. 

Creste puterea de memorare

Chimionul favorizeza mentinerea acetilcolinei in creier, care ajuta la pastrarea memoriei. Acesta contine, de asemenea, antioxidanti care ajuta la stimularea memoriei. Chimionul ajuta la grabirea recuperarii, in cazul amneziei.

Un bun nutrient al pielii

Chimionul este bogat in vitamina E, care ajuta la pastrarea pielii sanatoasa si tanara. Chimionul are, de asemenea, proprietati anti-microbiene, care ajuta la combaterea infectiilor fungice si virale a pielii. Pasta de chimion poate fi aplicata, penru o vindecare rapida, pe furunculi, cosuri, eczeme, psoriazis si alte diverse boli de piele. Vitaminele continute de chimion declanseaza procesele, anti-imbatranire din organism.

Reduce stresul si insomnia

Chimionul ajuta la inducerea somnului. Chimionul este o sursa buna de vitamina B, care ajuta la imbunatatirea somnului. Buna digestie ofera de asemenea, un somn linistit. S-a descoperit, ca uleiurile esentiale din chimion declanseaza somnul, datorita efectelor sale hipnotice. Chimionul amestecat cu o banana coapta, consumate inainte de culcare, induce somnul.

Chimionul ajuta la prevenirea stresului, datorita efectului calmant.

Previne raceala

Chimionul are proprietati antiseptice si anti-microbiene. Tine la distanta numeroase infectii virale. Chimionul ajuta la simularea imunitatii organismului, fiind de asemenea foarte benefic pentru organele respiratorii. Datorita efectului de incalzire, pe care chimionul il ofera, acesta, ajuta la suprimarea formarii mucuslui. Datorita continutului de vitamina C si fier, care imbunatateste sistemul imunitar, chimionul tine raceala la distanta si previne aparitia infectiilor virale si a durerii de gat.

Previne anemia

Datorita continutului mare de fier din chimion, formarea hemoglobinei si a RBC din sange, creste. Hemoglobina ajuta la traferul oxigenului, la anumite organe din corp. Aportul ridicat de oxigen, elimina oboseala si starea de ameteala si mentine persoana activa.

Inhiba celulele canceroase

Chimionul este bogat in antioxidanti si numeroase uleiuri esentiale. Acestea ajuta la secretia enzimelor anti-cancerigene si ajuta la prevenirea cresterii celulelor canceroase. Eugenolul si limonenul continute de chimion, au proprietati anti-tumorale, puternice. Chimionul este de ajutor in prevenirea cancerului de colon, de san, de ficat si de stomac.
Alte beneficii asupra sanatatii a chimionului

Cantitatea mare de fier si de calciu, continuta de chimion e utila pentru femeile care alapteaza, acestea stimuland secretia de lapte.

Chimionul este anti-congestiv, fiind de ajutor in diferite probleme respiratorii, cum ar fi astmul si bronsita.

Datorita continutului mare de fibre, chimionul ajuta si la combaterea hemoroizilor.

 


chimionul ajuta digestia previne raceala previne anemia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006604 (s)