News Flash:

Udrea, despre clasarea acuzatiilor in dosarul Microsoft: „Oare cati ani de puscarie ar trebui sa primeasca Kovesi pentru un prejudiciu de 67 milioane dolari?”

2 Februarie 2018
846 Vizualizari | 0 Comentarii
elena udrea4 2

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, sustine, dupa clasarea acuzatiilor din dosarul Microsoft fata de mai multi fosti ministri, ca aceasta cauza a fost "praf in ochi", singurul scop, in viziunea lui Udrea, fiind afectarea socorului ei electoral la alegerile prezidentiale din 2014.
"<<Cel mai mare dosar de coruptie>> cu care se lauda in octombrie 2014 Kovesi a fost doar praf in ochii oamenilor. In special ai naivilor care credeau ori inca mai cred ca DNA se lupta pe bune cu coruptia! In realitate, singurul scop pentru care a aparut acest dosar, vechi de trei ani la data la care a izbucnit scandalul, a fost afectarea scorului meu de la alegerile prezidentiale din 2014. Atunci, cu o saptamana inainte de vot, a fost arestat fostul sot, ceea ce a insemnat o lovitura teribila pentru candidatura mea, care s-a adaugat momentului chemarii mele la DNA, ca martor intr-un dosar oarecare, cu toata presa anuntata de Kovesi calare la intrare pentru a ma filma in prima zi de campanie si, care a fost urmata de un atac si mai puternic, prin aparitia fotografiilor cu mine si Alina Bica la Paris, actiune orchestrata de Coldea. Fotografiile au insemnat o lovitura si mai grea, cu doar trei zile inainte de vot", a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

Dovada a sustinerilor sale, spune Udrea, este ca in afara de sotul sau nimeni nu a mai fost judecat.

"Dosarul a stat pe loc pana s-au prescris faptele si s-au pierdut banii declarati pompos de Kovesi “cea mai mare frauda”. Pai daca e asa, fapta lui Kovesi nu e abuz in serviciu? Nu ar trebui sa raspunda penal pentru prejudiciul creat prin musamalizarea acestui dosar pana la prescrierea acuzatiilor? Daca mie mi-au dat judecatorii “independenti” de la ICCJ 6 ani pentru ca Bute a boxat in Romania si m-au pus sa platesc meciul acestuia, oare cati ani de puscarie ar trebui sa primeasca Kovesi pentru un prejudiciu de 67 milioane dolari, cert si produs prin acte de coruptie ale acesteia?", a mai scris fostul ministru.
Precizarile au fost facute dupa ce DNA a anuntat ca acuzatiile fata de fostii ministri Ecaterina Andronescu, Mihai Tanasescu, Dan Nica, Adriana Ticau, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu si Serban Mihailescu au fost clasate.

In afara de Daniel Funeriu, in situatia caruia s-a constatat ca nu a comis nicio fapta penala, in cazul tuturor celorlalti fosti ministri faptele de care erau acuzati s-au prescris.

In ceea ce ii priveste pe Claudiu Florica si Dinu Pescariu, acuzati de spalare de bani, acestia au fost trimisi in judecata, cauza aflandu-se pe rolul Tribunalului Bucuresti.

Intr-un dosar Microsoft, Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Dumitru Nicolae si Gabriel Sandu au fost condamnati la inchisoare cu executare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005774 (s)