News Flash:

Ucraina vrea sa importe gaze din Romania

19 Mai 2015
1183 Vizualizari | 0 Comentarii
gaze naturale
Ucraina este interesata sa importe gaze naturale din Romania, pentru a-si diversifica furnizorii, a declarat marti Ihor Prokopiv, presedintele companiei de transport de gaze Ukrtransgaz, relateaza Reuters.
"Romania cauta o piata, in timp ce gazele romanesti sunt interesante pentru noi ca mijloc de diversificare a furnizorilor", a spus Prokopiv.
El a aratat ca este probabil ca Romania sa aiba disponibila in 2016 o cantitate de gaze de pana la 2 miliarde de metri cubi, pentru exporturi.
Ucraina, care obisnuia sa isi asigure aproape tot necesarul de gaze cu livrari din Rusia, a inceput sa cumpere gaze si din Uniunea Europeana, in incercarea de a reduce facturile si dependenta energetica fata de Moscova.
In prezent, Ucraina cumpara 50% din gazele importate din Slovacia, Polonia si Ungaria, iar restul din Rusia, potrivit datelor Ukrtransgaz.
In luna aprilie, Ucraina a incheiat un acord interimar pentru achizitia de gaze din Rusia in urmatoarele trei luni. Potrivit acordului, Ucraina va cumpara gaze in perioada aprilie-iunie la un pret de 248 de dolari pentru o mie de metri cubi, sub pretul de 329 de dolari prevazut in acordul pentru iarna trecuta.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004726 (s)