News Flash:

Ucraina: Rusia risca noi sanctiuni (Cameron)

14 Noiembrie 2014
1440 Vizualizari | 0 Comentarii
David Cameron
Rusia risca noi sanctiuni daca nu se angajeaza sa rezolve conflictul din Ucraina, a declarat vineri primul ministru britanic David Cameron, calificat drept 'inacceptabile' actiunile Moscovei fata de Ucraina, relateaza France Presse.
Intr-un discurs rostit in parlamentul de la Canberra, Cameron a declarat ca sanctiunile impuse pana acum de Occident au avut un impact asupra economiei ruse.
'Actiunile Rusiei sunt inacceptabile', a declarat jurnalistilor premierul britanic, inainte de a pleca la Brisbane pentru summitul sefilor de stat si de guvern din cadrul G20, la care va participa si presedintele rus Vladimir Putin.
'In cazul in care Rusia va adopta o abordare pozitiva fata de libertatea si responsabilitatea Ucrainei, aceste sanctiuni ar putea ridicate', a adaugat el. Dar 'daca Rusia continua sa inrautateasca situatia, sanctiunile ar putea sa se intensifice. Este atat de simplu', a avertizat seful executivului britanic.
Rusia a reiterat joi ca nu are trupe in estul Ucrainei, regiune controlata de separatisti prorusi.
Ucraina declarase in ajun ca se pregateste de lupta, in reactie la concentrarea de trupe ruse in aceasta regiune, concentrare confirmata de NATO, amplificand astfel temerile privind reluarea ostilitatilor dupa doua luni de armistitiu fragil.
Purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Jen Psaki, a declarat miercuri ca Washingtonul 'continua sa lucreze' cu Uniunea Europeana in eventualitatea unor noi sanctiuni impotriva Rusiei.
In schimb, cancelarul german Angela Merkel a indicat marti ca UE, care trebuie sa examineze aceasta chestiune la 17 noiembrie, nu prevede noi masuri restrictive impotriva Rusiei, in afara de posibilitatea extinderii listei cu responsabili ucraineni prorusi, obiectul unor sanctiuni deja aprobate.
Rusia este acuzata de Kiev si Occident pentru degradarea situatiei in estul Ucrainei unde acordul de incetare a focului instaurat la inceputul lunii septembrie este pe cale sa se rupa. Peste 4.000 de persoane au fost ucise deja in aceasta zona de conflict de la inceputul ostilitatilor in luna aprilie.
AGERPRES

david cameron
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007979 (s)