News Flash:

Turistii care au cumparat vacante prin Omnia Turism sunt sfatuiti de autoritati sa nu mai plece

18 Octombrie 2017
965 Vizualizari | 0 Comentarii
avion amsterdam
Ministerul Turismului, ANAT, MAI si MAE i-au sfatuit pe toti cei care au pachete cumparate prin Omnia Turism sa nu mai plece in acele calatorii, deoarece „conturile agentiei au fost blocate de banci, fapt pentru care nu pot fi efectuate plati”, se arata intr-un comunicat transmis marti de minister.
„Situatia creata in urma sinuciderii patronului Omnia Turism SRL este complexa, iar Ministerul Turismului cauta solutii pentru mai multe probleme care au fost create de blocarea conturilor bancare ale agentiei, imediat dupa ce s-a difuzat in mass-media vestea mortii acestuia. Intr-o prima actiune, ministrul Turismului, Mircea Dobre, a reusit sa gaseasca unele solutii, impreuna cu reprezentantii ANAT, MAI si MAE, pentru aducerea in tara a unui grup de 80 de romani care au achizitionat pachete turistice de la aceasta agentie, si i-a sfatuit pe toti cei care au pachete cumparate prin Omnia Turism sa nu mai plece in acele calatorii, deoarece conturile agentiei au fost blocate de banci, fapt pentru care nu pot fi efectuate plati”, se precizeaza in comunicat.
„Ministrul Mircea Dobre a discutat personal si cu reprezentantii institutiilor bancare si a reusit identificarea unor solutii legale pentru achitarea unei parti din costurile necesare aducerii in tara a celor 80 de turisti blocati in strainatate. De asemenea, ministrul Mircea Dobre a discutat personal cu o parte dintre clientii agentiei Omnia Turism si cu reprezentantii agentiilor partenere, pentru a gasi posibile solutii de iesire din aceasta situatie”, precizeaza Ministerul Turismului.
In acest moment s-a calculat o pierdere totala de 7,4 milioane de euro, bani incasati deja de agentia Omnia Turism din vanzarea unui numar de 8.300 de pachete vandute pentru anul 2018, in valoare totala de circa 11,4 milioane de euro.
Ministerul Turismului mai precizeaza ca a inceput „un control” la aceasta agentie la data de 6 septembrie 2017, iar proprietarul agentiei a fost invitat, la data de 8 septembrie, sa se prezinte personal la Ministerul Turismului, cu o serie de documente. „Nu s-a prezentat nimeni din partea agentiei Omnia Turism, drept pentru care un alt control s-a efectuat la sediul agentiei, la data de 5 octombrie, cand s-a aplicat si o sanctiune de 2.000 de lei”. Iar proprietarului companiei „i s-a lansat o noua invitatie de a se prezenta la sediul Ministerului Turismului, cu documentele companiei, pe data de 17 octombrie 2017, la ora 11.00 (data de astazi). Consecintele neprezentarii ar fi constat intr-o noua amenda si ridicarea licentei, in termenul prevazut de lege”, mai arata institutia.
Potrivit Ministerului Turismului, in urma falimentelor mai multor agentii de turism, inregistrate in ultimii doi ani, institutia a promovat, in luna august, un proiect de Ordonanta de Guvern, adoptata in data de 30 august, prin care „s-a creat cadrul legal necesar stabilirii mecanismelor financiare de garantare a pachetelor turistice, in sensul obligarii agentiilor care comercializeaza pachete turistice de a asigura intreg volumul de vanzari”.
„In prezent, Ministerul Turismului, impreuna cu Autoritatea pentru Supraveghere Financiara (ASF) lucreaza la ordinul comun care va stabili modalitatea efectiva si concreta de combinare a instrumentelor de garantare, astfel incat fiecare pachet turistic vandut sa poata fi garantat pana la furnizarea efectiva a serviciilor turistice achizitionate de consumatori”, mai arata ministerul.
In zilele urmatoare, Ministerul Turismului „va continua cautarea unor modalitati de rezolvare pentru cat mai multe dintre problemele create de agentia Omnia Turism”, se mai arata in comunicat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006408 (s)