News Flash:

Turcia avertizeaza Rusia ca va suporta consecinte dupa incidentul de vineri. Un avion rus ar fi incalcat spatiul aerian al Turciei

31 Ianuarie 2016
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
F15
Turcia a amenintat Rusia ca va suporta consecinte, dupa ce a anuntat sambata ca un avion rus de tip Su-24 i-a incalcat spatiul aerian in pofida unor avertismente, tensionand si mai mult relatiile dintre cele doua tari implicate in razboiul din Siria, insa Moscova a negat orice incursiune.
Intr-un incident similar, in noiembrie, Turcia a doborat un avion rus de razboi despre care a afirmat ca i-a incalcat spatiul aerian, declansand o ruptura diplomatica in cadrul careia Rusia i-a impus sanctiuni economice, relateaza Reuters in pagina electronica.
Un purtator de cuvant al Ministerului rus al Apararii, generalul-maior Iogor Knasenkov, a negat ca vreun avion rusesc a intrat in spatiul aerian turc si a catalogat acuzatiile Ankarei drept "pura propaganda".
El a declarat ca instalatiile radar turce nu sunt capabile sa identifice un anumit avion, tipul sau nationalitatea acestuia si ca nu s-a emis niciun avertisment in engleza sau rusa.
"Nu a existat nicio incalcare a spatiului aerian turc de catre avioane din cadrul grupului aerian rus din Republica araba siriana. Declaratia Turciei cu privire la o presupusa incalcare a spatiului aerian de catre un Su-24 rus este propaganda nefondata", a declarat Konasenkov, citat de Tass si RIA Novosti, potrivit The Associated Press.
"Niciunul dintre aceste radare nu sunt capabile sa stabileasca tipul si nationalitatea unei aeronave - indiferent daca e rus sau face parte din asa-numita coalitie anti-ISIS condusa de Statele Unite", a adaugat el, referindu-se la coalitia impotriva gruparii Statul Islamic (SI). Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1344 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007553 (s)