News Flash:

Turcia ameninta ca renunta la acordul cu UE daca nu va obtine eliminarea vizelor din octombrie

15 August 2016
986 Vizualizari | 0 Comentarii
turcia3
Turcia va renunta la acordul cu Uniunea Europeana privind limitarea imigratiei daca cetatenii turci nu vor primi, incepand din luna octombrie, vize de calatorie in spatiul comunitar, avertizeaza ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, intr-un interviu acordat revistei Bild.
"Noi depunem eforturi pentru a indeplni toate conditiile pentru integrarea europeana. Dar din partea Uniunii Europene primim doar amenintari, ofense si o blocada totala. Ma intreb ce am facut. De ce exista aceasta ostilitate la adresa Turciei? Priviti acordul privind imigrantii. Avem prevederi in care este scris clar ca din octombrie cetatenii turci vor beneficia de eliminarea vizelor de calatorie. Iar daca facem referire la aceste prevederi, vom avea reactii vehemente. Dar UE nu va putea primi ceea ce are nevoie doar din partea noastra, fara ca Turcia sa primeasca nimic in schimb", afirma Cavusoglu.
Intrebat in mod specific daca Turcia va renunta la acordul cu UE privind imigrantii, seful diplomatiei de la Ankara a precizat: "Nu vreau sa vorbesc despre cel mai rau scenariu, discutiile cu UE continua, dar fie aplicam toate conditiile acordului in acelasi timp, fie renuntam de tot".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006458 (s)