News Flash:

Tudorel Toader: "Cautam pragul rezonabil pentru abuzul in serviciu"

10 Octombrie 2017
988 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader4
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, marti, ca se cauta pragul rezonabil pentru abuzul in serviciu pentru a delimita raspunderea contraventionala de cea penala, afirmand ca va tine cont de Deciziile CCR si ca Directiva europeana privind pragul de 10.000 de euro trebuie transpusa.
„Cu privire la abuzul in serviciu din legislatia noastra au survenit doua decizii ale CCR. (...) Va repet, cautam pragul rezonabil pentru a face delimitarea dintre raspunderea contraventionala si raspunderea penala”, a declarat ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la finalul sedintei Comisiei speciale pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul Justitiei.
Tudorel Toader a afirmat ca intre timp a fost adoptata o directiva europeana care se refera la fonduri europene si care vorbeste despre un prag minim de 10.000 de euro, iar daca valoarea pagubei, prejudiciului produs, depaseste 100.000 de euro atunci fapta are o forma calificata, o forma agravata.
„Prin urmare, cu privire la abuzul din legislatia nationala luam in considerare cele doua decizii ale Curtii, Directiva europeana trebuie transpusa, dar poate fi transpusa odata cu modificarea abuzului. Personal, cred ca poate fi sau ca trebuie transpusa si separat, avand in vedere multitudinea aspectelor incidente, procedura de transpunere a unei directive, cu marja de apreciere si cu specificul ei national”, a adaugat Tudorel Toader.

deciziile ccr tudorel toader
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007140 (s)