News Flash:

Trupa de teatru francofon "Amifran" va reprezenta Romania la Festivalul "Artscene" de la Gent

2 Mai 2016
928 Vizualizari | 0 Comentarii
teatru francofon
Trupa de teatru francofon "Amifran" din Arad, condusa de prof Florin Didilescu si alcatuita din elevi de liceu, se pregateste de plecare spre Gent, Belgia, unde va reprezenta Romania la cea de-a XXIII-a editie a Festivalului de teatru francofon "Artscene", care va avea loc intre 4 si 8 mai. 
Potrivit prof Florin Didilescu, presedintele Asociatiei "Amifran", "plecarea spre Belgia vine la o luna dupa turneul prin tara facut de trupa "Amifran" cu spectacolul "Auto-psy (de petits crimes innocents)", dupa texte de Gerald Gruhn si Vasile Leac, turneu urmat de o reprezentatie sustinuta la Pecs, cu acelasi spectacol, pe 9 aprilie. 
'Numai ca, in drumul spre Gent, ca semn de apreciere si de recunoastere a prestatiilor anterioare ale diferitelor generatii de liceeni francofoni aradeni, trupa "Amifran" va mai sustine inca trei reprezentatii, la Viena, la Strasbourg si Lille', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prof Florin Didelescu. 
Astfel, in data de 24 aprilie, la invitatia Institutului Cultural Roman de la Viena si cu sprijinul Centrului Municipal de Cultura Arad, liceenii francofoni aradeni vor sustine o reprezentatie cu spectacolul "Auto-psy (de petits crimes innocents)", la Off Theater din Viena. Pe 26 aprilie, la invitatia Primariei Illkirsch - Graffenstaden (Strasbourg), cei de la "Amifran" vor realiza un nou spectacol, la centrul cultural Vill'A. Cea de a treia reprezentatie va fi la invitatia Universitatii Lille 1 si a asociatiei "Printemps roumain" din Lille (Franta), pe 3 mai. 
In cadrul Festivalului de teatru francofon "Artscene" de la Gent, trupa "Amifran" va sustine o reprezentatie in data de 6 mai, pe scena Teatrului "Tinnenpot". 
"Nu in ultimul rand trebuie spus ca intre 28 aprilie si 2 mai, cei zece elevi care alcatuiesc trupa 'Amifran' vor efectua un sejur cultural la Paris, sejur avand ca tema principala 'Urme romanesti in capitala Frantei", a adaugat prof Florin Didilescu, conducatorul trupei aradene de teatru francofon. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007544 (s)