News Flash:

Trucuri pentru a invinge frica de zbor

11 Iulie 2018
698 Vizualizari | 0 Comentarii
zbor

A venit concediul, am stabilit, in detaliu, destinatia, am incropit bugetul. Totusi, pentru unii, mai ramane un hop: frica de zbor. Niciunul dintre noi nu detinem controlul absolut asupra vietii, important este ca detinem controlul asupra gandurilor si starilor noastre. Cu alte cuvinte, frica de avion poate fi tinuta in frau. Cum facem acest lucru, ne invata Luiza Neumayer, psihoterapeut analist.

Frica de zbor ne pune fata in fata cu una dintre cele mai mari anxietati personale - frica de moarte. Cu totii traim aceasta frica, insa multi nu o constientizeaza. De asemenea, anumite evenimente traumatice ne pot schimba atitudinea personala fata de viata noastra, dar si fata de moarte.

Psihoterapia poate fi de ajutor atunci cand experimentam astfel de frici puternice carora nu le intelegem motivatia pentru care si-au facut aparitia in vietile noastre linistite si confortabile.

„Frica de zbor se poate manifesta prin batai foarte puternice ale inimii, anxietate, ameteala, iar acestea pot duce si la aparitia unui atac de panica. Iar ca reactii psihologice pot aparea: alterarea memoriei, ganduri negative,” explica psihoterapeutul.

Frica de zbor este o fobie specifica, una dintre mai multe tipuri de tulburari de anxietate. Ca o anxietate, cand experimentam "frica" de zbor suntem mai preocupati de ceea ce s-ar putea intampla decat de ceea ce se intampla de fapt. 

Cum poti invinge frica de avion

Frica de zbor are mai multe componente, dintre care nu toate sunt specifice zborului in sine. Unele dintre aceste componente reprezinta anxietati cu privire la: inaltimi, spatii inchise, aglomeratie, a sta in aer cald, neaerisit, a fi obligat sa ramai pasiv, a nu intelege motivele pentru toate sunetele, senzatiile si actiunile care apar in jurul tau, ingrijorarea cu privire la turbulente, a fi dependent de lucruri mecanice necunoscute pentru a ramane in siguranta, a fi dependent de cunostintele unui pilot necunoscut, a nu te simti in "control''. 

„Frica de zbor nu este provocata neaparat de zbor, ci si de frica de aglomeratie, de spatiu inchis, da faptul ca trebuie sa te increzi intr-o persoana necunoscuta, pilotul, de faptul ca nu stii cum functioneaza avionul, iar toate acestea ne fac sa ne simtim dependenti si pasivi.

Ne poate ajuta sa scapam de frica incercand sa aflam mai multe despre zbor, despre cat de sigur este. De asemenea, ne putem documenta despre ce inseamna turbulentele. De ajutor pot fi si anumite tehnici de relaxare, sau pur si simplu sa ne concentram asupra respiratiei,” precizeaza specialistul.

sursa: digi24.ro


pilotul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005357 (s)