News Flash:

Trucuri ca sa mentii muscatele inflorite cat mai mult timp

22 Aprilie 2018
1031 Vizualizari | 0 Comentarii
muscate rosii

Cu totii ne dorim muscate mereu inflorite. Dar pentru a ne bucura de florile lor trebuie sa le oferim ceea ce au nevoie mai mult: lumina suficienta, apa si hrana adecvata si in cantitate suficienta, precum si ingrijire permanenta.

Ingrijirea florilor. Pentru a avea muscate mereu inflorite prima cerinta pe care trebuie sa o indepliniti este sa amplasati ghiveciul intr-un loc unde primeste multa lumina. Muscata are nevoie de cel putin 6 ore de lumina pe zi. Inflorirea este maxima atunci cand planta este asezata pe latura sudica a casei. Daca planta are lumina multa si culoarea florilor este mai intensa.

Ati vazut acele muscate care cresc ca o tufa deasa plina, plina de flori? Nu puteti sa le aveti acasa decat daca hraniti planta. Gasiti in fitofarmacii dar si in hypermarketuri fertilizanti special pentru muscate, solizi sau lichizi. E indicat sa cumparati un ingrasamant specialpentru muscate pentru ca altfel riscati sa stimulati dezvoltarea frunzelor in detrimentul florilor.

Fertilizantul ar trebui sa aiba un continut mai mare de Potasiu (K) si mai mic de Azot (N). Fertilizantii solizi sunt mai usor de folosit, ei se aplica pe pamant si elibereaza lent substantele active pe care le contin o perioada mai lunga de timp. Nu trebuie sa folositi fertilizanti in cazul in care plantati muscatele intr-un pamant cu o formula speciala pentru ele.

O alta cerinta esentiala pentru muscate mereu inflorite este mentinerea solului permanent reavan. Nici ud, nici uscat. Umezeala provoaca boli plantei, iar bobocii se inmoaie si nu se mai deschid. De asemenea duce la putrezirea radacinilor. De partea cealalta, daca planta sufera de sete, nu va mai produce flori, iar frunzele se vor usca rapid.

Folositi intotdeauna un vas care are un drenaj bun. Asigurati-va ca gaurile de scurgere nu sunt astupate cu pamant.

Nu in ultimul rand, ciupirea si taierea sunt esentiale pentru a avea muscate mereu inflorite. In lipsa acestor manevre, lastarii se vor alungi mult, iar florile vor aparea doar in varf. Ciupirea se face in faza de butas, pentru a asigura o ramificare de la baza. Se intampla ca lastarii sa creasca foarte mult in numai cateva luni. E momentul sa ii taiati la jumatate. Nu-i aruncati, puneti-i la inradacinat. Dupa taieri se vor forma noi ramificatii, iar planta va face si mai multe flori.


ingrijirea florilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1105 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006090 (s)