News Flash:

Trei romani retinuti in dosarul deschis dupa reportajul realizat de Sky News

12 August 2016
1231 Vizualizari | 0 Comentarii
ancheta arme
Trei barbati cercetati in dosarul legat de reportajul realizat de postul tv britanic Sky News au fost retinuti de procurorii DIICOT, urmand sa fie dusi vineri in fata judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva, anunta DIICOT.
Pantics Levente, Pantics Csaba Atilla si Szanto Aurelian, cel care ar fi intermediat legatura jurnalistilor cu persoanele care apar in inregistare, au fost dusi in arestul Politiei Capitalei, vineri urmand sa fie dusi la instanta cu propunerea de arestare preventiva.
"Au fost reaudiati toti inculpatii, iar fata de clientul meu, domnul Pantics Atilla Szaba, s-a luat masura retinerii, urmand ca maine dimineata sa se decida daca se va sesiza si instanta de judecata. Deocamdata, e singurul retinut din acest dosar, dar banuiesc ca si ceilalti vor fi retinuti. Sunt trei acuzatii: constituire de grup infractional organizat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si comunicare de informatii false", a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Marcel Vrabie, aparatorul unuia dintre cei retinuti.
Toti cei trei romani sunt acuzati de complicitate la "comunicarea sau raspandirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, cunoscand caracterul fals al acestora, daca prin aceasta se pune in pericol securitatea nationala", infractiune pentru care risca pana la cinci ani de inchisoare. De asemenea, barbatii sunt acuzati si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si constituirea unui grup infractional organizat.
Jurnalistul Sky News Stuart Ramsay a reiterat, joi seara, ca reportajul despre presupusii traficanti de arme din Romania este real, intrebandu-se de ce l-ar cerceta autoritatile pentru expunerea unei situatii ilegale.
"Nu s-a facut nicio plata; armele si reportajul, reale; erau arme de vanzare; niciun scenariu; nicio minciuna; nicio inscenare; sunt indivizi retinuti", a transmis Stuart Ramsay prin Twitter.
"Nu ma pot opri din ras. De ce ar putea fi pus sub acuzare cineva pentru dezvaluirea unei situatii ilegale!? Este real. Treziti-va!", a adaugat Ramsay.
Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat miercuri ca, in cadrul anchetei, se confirma existenta unui scenariu in legatura cu materialul difuzat de Sky News.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca legatura dintre jurnalistii britanici si cei care apar in filmarea Sky News ar fi fost intermediata de Szanto Aurelian Mihai, un freelancer roman in varsta de 40 de ani care s-ar fi stabilit in Marea Britanie in urma cu sapte ani. Aceleasi surse precizeaza ca totul ar fi fost un scenariu pus la cale de jurnalistii britanici, romanii care apar in imagini fiind platiti si instruiti in legatura cu replicile pe care sa le spuna. De asemenea, acestora li s-ar fi cerut sa poarte haine de tip militar. Suspiciunile procurorilor ar fi fost confirmate de intermediar la audieri. Szanto Aurelian a declarat ca a fost pacalit si ca i s-ar fi spus ca este vorba despre un reportaj cu personaje fictive, informatii ce ar fi urmat sa fie anunte la difuzarea materialului.
Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, la Sibiu, ca atitudinea Sky News in ce priveste reportajul despre presupusul trafic ilegal cu arme de foc din Romania i se pare "inadmisibila" si a transmis ambasadorului Romaniei la Londra ca vrea "o pozitie".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004996 (s)