News Flash:

Trebuie neaparat sa stii asta: Lista alimentelor care nu trebuie congelate

13 Decembrie 2015
1839 Vizualizari | 1 Comentarii
frigider
Salata se ofileste

Odata ce ai pus-o in congelator, salata isi va pierde prospetimea, se va ofili, isi va pierde aroma si textura crocanta. Daca vrei sa pastrezi salata verde cat mai mult timp proaspata, pune-o intr-o punga din hartie si depoziteaz-o in frigider, in compartimentul special pentru legume si fructe. Atentie! Nu o spala!

Laptele isi pierde textura

Ai congelat laptele? Vei fi surprinsa sa vezi ca, odata dezghetat, laptele va face cocoloase, iar grasimile se vor separa de apa pe care o contine lichidul. In cazul in care vrei sa folosesti laptele la gatit, atunci nu prea ne intereseaza textura acestuia. Insa, pentru a-l dezgheta corect, scoate recipientul din congelator si tine-l pentru mai multe ore in frigider.

Branza se faramiteaza

Branza are un termen de valabilitate destul de prelungit, nu este nevoie sa o congelezi. Daca pui la congelator  branza cu consistenta tare, dupa dezghetare, aceasta va deveni sfaramicioasa si cu o textura fainoasa. Daca pui la inghetat branza cu consistenta moale, aceasta se va cristaliza. Branza este un aliment destul de delicat si nu ar trebui supusa socurilor termice.

Ouale se sparg

Ouale se depoziteaza in frigider, dar nu pe raftul de pe usa. Tine-le intr-un cofraj pe unul din rafturi, cat mai in spate. Daca le pui in congelator, se vor sparge. Motivul? Odata ce ajung la temperatura de inghet, albusul si galbenusul se solidifica si isi maresc volumul. Atunci se sparge coaja.

Fructele si legumele bogate in apa se inmoaie

Fructele si legumele bogate in apa precum pepenele, castravetii, rosiile, strugurii nu se pun in congelator. Apa care se regaseste in compozitia acestor fructe si legume va ingheta, iar odata dezghetate, alimentele vor deveni vestede, ofilite, cu o textura moale.

Ingredientele din iaurt se separa

Iaurtul nu se congeleaza pentru ca, odata dezghetat, isi va modifica textura. Nu vei mai dori sa-l consumi deoarece grasimile si apa care se regasesc prin-tre ingredientele sale se vor separa. Nu va fi bun decat daca il vei folosi la gatit.

Cartofii devin fainosi

Cartofii contin o mare cantitate de apa care se va cristaliza, odata inghetata. Cand ii vei decongela, vei observa ca au o textura modificata si vor fi foarte moi. Nici cartofii fierti nu se pun la congelator deoarece, dupa ce ii vei scoate, vor deveni sfaramiciosi si fainosi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005446 (s)