News Flash:

Trebuie neaparat sa stii asta: Albusul iti spune cat sunt de vechi ouale! 7 lucruri pe care nu le stiai despre oua

23 Octombrie 2015
1458 Vizualizari | 0 Comentarii
albus
Ouale sunt considerate de mult de catre nutritionisti un superaliment si posibil cel mai delicios fel in care organismul nostru poate primit nutrientiproteine si toata gama vitaminelor B. Si, in ciuda micilor controverse, expertii sunt de acord in privinta unui lucru: o dieta sanatoasa include ouale de gaina.

Un studiu a descoperit ca un mic dejun la care se consuma doar oua, comparat cu unul in care se consuma cereale cu lapte sau cu lipsa micului dejun, ajuta la prevenirea poftelor de dulce si de mancaruri grase pe tot parcursul zilei.

Descopera 7 lucruri pe care nu le banuiai despre oua:

1. Galbenusul ajuta la dezvoltarea creierului

Galbenusul de ou reprezinta una dintre cele mai bogate surse alimentare in complexul de vitamine B si in special a colinei, care e asociata cu functiile neurologice bune si reducerea inflamatiilor. Mai mult, exista surse care sustin ca, atunci cand e consumata in timpul sarcinii, ajuta la dezvoltarea fetala a creierului.

Iar o dieta bogata in colina e asociata, sustine Drew Ramsey, un medic psihiatru specializat in dieta, la fericire, cu ajutorul hormonilor si neurotransmitatorilor secretati de creier.

2. Ouale sunt proteina perfecta

In privinta calitatilor sale, oul primeste calificativ maxim in ceea ce priveste proteinele continute, pentru ca toate pot fi absorbite si folosite de organism, sustine medicul Cynthia Sass, pentru Huffington Post.

3. Varsta gainii conteaza atunci cand vine vorba de calitatea oului

Cand e vorba de masurarea calitatii, varsta gainii e cea care conteaza, un studiu descoperind ca gainele tinere, de 28 de saptamani si cele batrane, de 97 de saptamani, produceau oua cu galbenus mai mare decat gainile de varsta mijlocie. Cei care au facut studiul sfatuiesc producatorii sa foloseasca pentru comercializare ouale gainilor tinere si foarte batrane, iar ouale gainilor de varsta medie sa fie folosite in industria alimentara.

4. Culoarea galbenusului conteaza

Culoarea pala a galbenusului sau cea puternica nu are legatura directa cu sanatatea oului, ci mai degraba cu dieta gainii: gainile crescute in ferme in care sunt lasate libere au o dieta mai variata, cu multa iarba, care le face sa produca oua cu galbenus de o culoare mai intensa.

5. Indiciul albusului cu privire la cat de vechi e oul

Ouale mai vechi au, atunci cand le spargi, un albus transparent, in timp ce albusul de la ouale proaspete are un aspect opac, laptos.

6. Culoarea cojii nu conteaza

Indiferent daca e alba, maro sau cu picatele, culoarea cojii nu ofera indicii despre sanatatea gainii sau a oului ci doar despre penajul gainilor si, eventual, rasa lor.

7. Cat timp sunt bune ouale

Cu toate ca reglementarile internationale de sanatate si alimentatie sustin ca ouale trebuie sa fie vandute timp de o luna de la ambalarea lor, care se poate face timp de 30 de zile dupa ce au fost ouate, durata de viata a oualor e mai mare decat am crede. Conform Departamentului Agriculturii american (USDA), ouale ar putea fi bune pentru consum si la 3 pana la 5 saptamani de la data expirarii si, punand la socoteala si ambalarea si comercializarea, ouale ar putea fi bune timp de aproximativ 3 luni, tinute in conditii recomandate. (sursa: fabuloase.ro)

ouale nutritionisti superaliment nutrienti proteine
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004518 (s)