News Flash:

Tratamente naturiste pentru colicile abdominale la adulti

31 Decembrie 2015
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
durere barbat

Colicii abdominali la adulţi sunt dureri ce apar brusc sub formă de crize şi sunt legate în cele mai multe cazuri de enterocolite, apendicite, pancreatite sau, în unele cazuri, sub formă de spasme.

   Aceste spasme sunt cauzate de dereglări de natură neurovegetativă. Pentru a calma durerile uneori deosebit de puternice, ne putem folosi şi de data aceasta de farmacia verde. Colicii se calmează cu decocturi şi cu infuzii din plante, ce trebuie administrate imediat ce s-a instalat criza. Rădăcina de valeriană, frunzele de roiniţă  sau florile de salcâm se numără printre plantele foarte eficiente în aceste cazuri.

Decocturi, tincturi şi infuzii utile
     Valeriana. Opăriţi o linguriţă cu rădăcini de valeriană într-o cană cu apă. Infuzia se bea de-a lungul unei zile. Pulberea de rădăcini de valeriană, luată de trei ori pe zi (câte un vârf de cuţit), face minuni. Obligeana. Preparaţi un decoct dintr-o linguriţă cu rizomi la o cană cu apă şi beţi cantitatea pe parcursul unei zile. Şi tinctura de obligeană (20 de grame de plantă macerată opt zile în 100 ml de alcool) face foarte bine la colicii abdominali. Din această tinctură trebuie să se ia de două ori pe zi câte 20 de picături. Salcâmul. Opăriţi două linguriţe cu flori de salcâm într-o cană cu apă.

     Pentru eficienţă trebuie ca suferindul să bea două căni zilnic. Şi infuziile preparate din muşeţel, roiniţă, busuioc, sulfină sau mentă (una, două linguriţe la o cană cu apă opărită) sunt excelente. Suferinzii trebuie să bea două, trei căni în fiecare zi.

„Cocteil” tămăduitor 
     Există şi amestecuri de plante care fac minuni şi calmează durerile abdominale. Unul dintre acestea are în componenţă 25 de grame de frunze de roiniţă, 25 de grame de frunze de mentă, 30 de grame de coada-şoricelului, 10 grame de rizomi de obligeană şi 10 grame de rădăcini de valeriană. O linguriţă din acest amestec se opăreşte într-o cană cu apă clocotită. Trebuie băute neapărat două căni pe zi, una înainte de masa de prânz şi a doua seara, înainte de culcare.


spasme valeriana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004862 (s)