News Flash:

Transportatorii rutieri intra in greva japoneza

19 August 2016
1005 Vizualizari | 0 Comentarii
tir la vama
Transportatorii rutieri romani intra in greva japoneza si vor circula zilnic, timp de o ora, cu 30 km/h oriunde se afla in Romania pana cand primele RCA vor fi reduse la nivelul maximal de 4.907 lei / an, potrivit Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).
Transportatorii rutieri vor demara o grevã japonezã si vor circula zilnic o orã cu 30 km/h oriunde se aflã in Romania panã cand primele RCA vor fi reduse la valorile maximale conforme cu datele cuprinse in raportul intocmit anul acesta, pentru perioada 2013 – 2015.
Totodatã, UNTRR ii invita pe transportatorii rutieri care participã la greva japonezã sã-si punã in parbrizul autovehiculelor o pancartã A4 cu mesajul ”Protest RCA - Merg o ora pe zi cu 30 km/h - Vreau sa traiesc”.
Pe langã aceastã grevã japonezã, UNTRR impreunã cu celelalte asociatii patronale din transporturile rutiere vor organiza in data de 15 septembrie 2016 un protest la nivel national.
"Majoritatea operatorilor de transport sunt adusi la faliment, dupã ce tarifele de primã pentru transportul comercial de marfã si persoane s-au majorat cu peste 300% fatã de anul precedent si cu peste 500% fatã de anul 2014. Astfel, o politã RCA pentru un autotractor - clasa B0 a ajuns in acest moment la pretul de 22.000 lei pe an fatã de 4.000 lei in 2014", se arata in comunicatul de presa al UNTRR.
Uniunea Nationalã a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) atrage atentia Guvernului, Parlamentului si Presedintiei Romaniei cã tarifele pentru camioane la clasa B0 s-au dublat, ajungand la peste 22.000 de lei pe an.
UNTRR acuza firmele de asigurare ca nu sunt interesate de reducerea riscurilor, ci vor doar sã punã pe spatele transportatorilor rutieri ineficienta lor avand costuri de administrare extrem de mari deduse in special din incasãrile RCA.
"Practic, piata asigurãrilor a ajuns un ”vest sãlbatic”, unde fiecare firmã de asigurare isi stabileste tarifele fãrã a lua in calcul riscurile si sustenabilitatea, iar ASF este in stare doar sã trimitã asigurãtorii in faliment", se mai arata in documentul citat.
Patronatele din transporturile rutiere cer de urgenta Guvernului sã intervinã prin Legea concurentei nr. 21/1996 care la articolul 4, alineatul 3, prevede solutia de emitere a unei Hotãrari pentru blocarea tarifelor de primã RCA pentru o perioadã de minimum 9 luni, timp in care Guvernul poate dispune mãsuri urgente pentru reechilibrarea pietei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005878 (s)