News Flash:

Transportatorii ar putea amana protestul de joi

13 Septembrie 2016
972 Vizualizari | 0 Comentarii
tiruri vama
Transportatorii ar putea amana protestul de joi daca in proiectul de Ordonanta referitor la asigurarea obligatorie de raspundere civila se va regasi un tarif de referinta, au anuntat marti, reprezentantii transportatorilor.
"Daca aceasta Ordonanta de Urgenta va avea cuprins tariful de referinta cum il vom discuta si il vom agrea cu domnii vicepremieri si impreuna cu Consiliul Concurentei nu cred ca va mai avea loc protestul. (...) Nu vom renunta la protest, il vom amana daca maine va aparea acest tarif de referinta asa cum l-am creionat si l-am trimis si la Guvern astazi (marti — n.r.)", a spus presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Vasile Stefanescu.
El a precizat ca in jur de 100.000 de masini vor fi in toata tara la protest.
"Ne pregatim in continuare pentru protestul din data de 15 septembrie. Nu putem da niciun pas inapoi pana nu vedem maine (miercuri — n.r.) Ordonanta de Urgenta. Suntem pregatiti in peste 20 de orase din tara unde am depus cereri de protest, inclusiv in Bucuresti. In Bucuresti ne-a fost aprobat un numar de 5.000 de autovehicule, cu toate ca noi am cerut 20.000 la acele doua puncte, Guvern si Parlament. Ni s-a aprobat numai la Guvernul Romaniei. In toata tara vor fi 100.000 de masini", a precizat reprezentantul COTAR.
La randul sau, Augustin Hagiu, presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport a precizat ca miercuri va avea loc o discutie cu reprezentantii Guvernului.
"Am sperat ca Ordonanta de Urgenta va cuprinde acest nou principiu si aceasta modificare, amendamente pe care le-am facut legate de tariful de referinta. Astazi (marti — n.r.), la intalnirea pe care am avut-o dimineata cu domnul vicepremier Dancu (Vasile Dancu — n.r.) si cu domnul Borc (Costin Borc, vicepremier si ministrul Economiei — n.r.), in urma discutiilor s-a concluzionat ca maine (miercuri — n.r.) la ora 8:00 sa ne intalnim la Guvern cu Consiliul Concurentei pentru a discuta forma pe care trebuie sa o ia in Ordonanta de Urgenta articolul privind tariful de referinta. Totodata, punctul principal pe care l-am solicitat astazi la care Guvernul nu are solutie este legat de inghetarea tarifelor la nivelul celor prezentate in raportul Milliman", a declarat presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport.
Asigurarea RCA ar putea avea o limita minima de despagubire de 5 milioane euro pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor pagubite, conform unui proiect de Ordonanta de urgenta privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP) la sfarsitul saptamanii trecute.
"In prezentul proiect de act normativ sunt reglementate limitele minime de raspundere acoperite prin asigurarea RCA conform reglementarilor Uniunii Europene. Pentru prejudicii materiale produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor pagubite, limita de despagubire se stabileste, pentru accidente, la un nivel de 1.000.000 euro. Pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor pagubite, limita de despagubire se stabileste, pentru accidente, la un nivel de 5.000.000 euro", se arata in document.
Limitele de raspundere sunt revizuite din 5 in 5 ani, in functie de evolutia indicelui european al preturilor de consum (IEPC) stabilit in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 2.494/95 al Consiliului din 23 octombrie 1995 privind indicii armonizati ai preturilor de consum si sunt prevazute in reglementarile Autoritatii de Supraveghere Financiara. 
Potrivit documentului, transpunerea prevederilor europene in legislatia nationala largeste posibilitatea de actiune si interventie cu privire la stabilirea nivelului primelor de catre asiguratori in conditiile introducerii unui sistem national general de control al preturilor. In absenta acestei prevederi nu exista vreo situatie in care sa se poata interveni asupra primelor.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005929 (s)