News Flash:

TRAGEDIE pe soseaua de centura a Ploiestiului! Cinci persoane au murit si 30 sunt ranite dupa ce un autocar a intrat intr-o basculanta

5 Februarie 2016
1287 Vizualizari | 0 Comentarii
acc ploiesti
Cinci persoane au murit si 26 au fost ranite intr-un accident care s-a produs vineri dimineata, in jurul orei 6.15, pe centura de vest a municipiului Ploiesti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
In accident au fost implicate un autobuz care transporta 40 de persoane si o autobasculanta, care circula cu viteza redusa. Autobuzul facea o cursa regulata Manesti-Poliesti. Autobuzul a lovit din spate autobasculanta, conform Infotrafic.Accidentul s-a produs pe sensul de mers catre Brasov. A fost inchis si celalalt sens, pentru a da posibilitatea ambulantelor sa preia victimele.
In urma impactului, basculanta incarcata cu nisip a intrat in interorul autocarului, iar in momentu de fata echipajele de interventie incearca sa scoata vehiculul din habitaclul mijlocului de transport
Toate echipajele de politie disponibile pe centura de vest a Ploiestiiului si in municipiu suunt la fata locului.
La locul accidentului au ajuns si 20 de ambulante.
Numarul victimelor din accidentul de pe DN1, transportate la Spitalul Judetean Ploiesti, este de 26, a declarat pentru MEDIAFAX Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanta Prahova .
Dintre cei 26 de raniti, doi sunt cu leziuni grave, suferind traumatisme cranio-cerebrale. Printre victimele transportate la spital se numara si patru minori, o fetita de 9 ani si ali trei copii cu varste intre 15 si 17 ani.
ISU: Planul rosu de interventie a fost activat in cazul accidentului rutier de la Ploiesti
Planul rosu de interventie a fost activat vineri dimineata in urma unui accident rutier soldat cu 5 morti si 26 de raniti, care s-a produs pe centura de vest a municipiului Ploiesti
Planul rosu se activeaza in situatii cu victime multiple si consta in mobilizarea resurselor umane si materiale (ambulante si personal medical) la toate institutiile cu atributii de interventie.
In cazul accidentului cu 5 morti si 26 de raniti, 18 raniti au fost trasnportati cu ajutorul SMURD si ambulantelor la unitatile de primiri urgente din Ploiesti si 8 persoane s-au deplasat cu mijloace proprii, a precizat Raluca Vasiloae, purtatorul de cuvant al ISU Prahova.
Pentru 7 persoane a fost nevoie sa se procedeze la descarcerare.
Coordonarea operatiunii se face de catre comandantul ISU Parahova, colonelul Nicolae Popescu. Mediafax.ro

Galerie Video