News Flash:

TRAGEDIE pe munte! Mai multi elevi au fost ucisi de o avalansa

14 Ianuarie 2016
1168 Vizualizari | 0 Comentarii
avalansa
O avalansa produsa miercuri in Alpii francezi s-a soldat cu cel putin trei morti, trei persoane grav ranite si alte cinci disparute, potrivit unui bilant provizoriu al autoritatilor locale, care au demarat o vasta operatiune de salvare.

Majoritatea victimelor fac parte dintr-un grup de aproximativ zece elevi din Lyoncare se aflau impreuna cu un profesor pe o pista de schi inchisa din statiuneaDeux Alpes, a precizat politia din zona. Unul dintre elevi a scapat nevatamat si a anuntat autoritatile, care au actionat cu efective sporite, trei elicoptere si caini pentru a gasi posibili supravietuitori.

Au murit un adolescent de 14 ani si un cetatean ucrainean care nu avea legatura cu grupul de copii. Cinci persoane au fost date disparute, dar in cele din urma toata lumea a fost recuperata. Salvatorii au salvat10 elevi de la un liceu din Lyon si pe instructorul care se afla cu pe o partie inchisa de schi.

Dupa primele ninsori importante din aceasta iarna, la inceputul anului, au fost emise avertizari in legatura cu riscul crescut de avalansa din Alpii francezi. Cu toate acestea, patru persoane si-au pierdut deja viata in avalanse in aceasta zona: doi alpinisti lituanieni, in 3 ianaurie, in Haute-Savoie, si apoi doi schiori — un spaniol si un ceh—, in 5 ianuarie, in Savoie.

Tot miercuri, o avalansa spectaculoasa a avut loc in Alpii italieni, in urma acesteia soarele nefiind vizibil vreme de cateva minute.

majoritatea victimelor lyon deux alpes alpii francezi alpii italieni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004436 (s)