News Flash:

TRAGEDIE! Demis Roussos a murit!

26 Ianuarie 2015
1628 Vizualizari | 0 Comentarii
Cantaretul grec Demis Roussos a murit la varsta de 68 de ani, in noaptea de sambata spre duminica, a declarat pentru publicatia Le Figaro fiica artistului, Emily. Informatia despre decesul cantaretului a fost anuntata si de jurnalistul Nikos Aliagas, pe platforma Twitter, luni dimineata. Nikos Aliagas este prezentatorul emisiunii de talente "Star Academy" difuzata in Franta.
Potrivit Le Figaro, artistul a murit intr-un spital din Atena in noaptea de sambata spre duminica.
Cariera lui Demis Roussos, care a fost si membru al grupului Aphrodite's Chid, a atins apogeul in anii 1980.
Cantaretul grec Demis Roussos s-a nascut in Egipt, pe 15 iunie 1946, din parinti greci expatriati.
La inceputul anilor 1960, familia a decis sa se intoarca in patria natala, unde tanarul Roussos, care a studiat trompeta si a cantat in corul bisericii din Egipt, a inceput sa cante in trupe locale.
Una dintre acestea era Aphrodite's Child, care i-a inclus, de asemenea, pe Vangelis si Lucas Sideras.
In anul 1969, trupa s-a destramat, iar Demis Roussos a lansat primul sau album solo intitulat "On the Greek Side of My Mind", iar in anii '70 a lansat o lunga serie de hituri precum "This Time It Isn't Au revoir", "Happy To Be On An Island In The Sun", "My Reason", "My Friend The Wind", "Velvet Mornings", "From Souvenir To Souvenir" si "Goodbye My Love, Goodbye".
In 1978, cantaretul s-a retras de pe scena si s-a dedicat familiei. El a lansat albumul "The story of Demis Roussos" in 1985, dupa ce avionul in care calatorea a fost deturnat de teroristi, care l-au tinut captiv in Beirut. De atunci, el a militat prin muzica sa pentru pace in lume si protejarea mediului inconjurator.
Recunoasterea valorii sale a venit si din partea criticilor, dupa ce artistul a cantat in mai multe limbi straine, castigand astfel numeroase premii, precum locul 1 in Japonia cu "The Roussos Phenomenon Ep", discul de aur in America pentru albumul "Demis".
De-a lungul carierei, cantaretul a primit peste 100 de discuri de aur, platina si diamant.
Sarmant si impunator, Demis Roussos a reusit sa cucereasca inimile fanilor de pe toate continentele, iar vocea sa inegalabila a convins milioane de oameni sa ii cumpere discurile in cariera sa impresionanta de aproape cinci decenii.
A sustinut numeroase concerte si in Romania. Legatura lui Demis cu Romania este una cu totul speciala si dateaza de multi ani. Mai putina lume stie ca artistul grec a fost casatorit cu o romanca, Pamela Ratiu, astfel ca, pentru el, Bucurestiul a reprezentat o a doua casa, unde a revenit de fiecare data cu mare placere. Desi a divortat de Pamela Ratiu dupa o casnicie de 10 ani, cei doi fosti parteneri au ramas buni prieteni.
Albumele sale s-au vandut in peste 60 milioane de copii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007171 (s)