News Flash:

TRAGEDIA din lacul Siutghiol: Toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului prabusit şi-au pierdut viata

16 Decembrie 2014
1666 Vizualizari | 0 Comentarii
Gabriela Harton
Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prabusit, luni dupa-amiaza, in Lacul Siutghiol din judetul Constanta, iar la fata locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanta, Politie si scafandri. Un membru al echipajului a fost resuscitat si dus la spital, unde a decedat. Trupul copilotul elicopterului prabusit a fost adus la mal, dupa mai multe ore de cautari. Ultima persoana recuperata de scafandri, la aproximativ 12 ore de la prabusire, a fost asistenta medicala, care era insarcinata.

Toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului SMURD prabusit si-au pierdut viata

Toate cele patru persoane aflate in elicopterul SMURD care s-a prabusit, luni dupa-amiaza, in lacul Siutghiol si-au pierdut viata, ultima persoana recuperata de scafandri, la aproximativ 12 ore de la prabusirea aparatului de zbor, fiind asistenta medicala, care era insarcinata.

La aproximativ 12 ore de la prabusirea elicopterului SMURD, scafandrii au reusit sa gaseasca si trupul celei de-a patra persoane care se afa in aparatul de zbor, fiind vorba despre asistenta medicala Gabriela Harton, in varsta de 38 de ani, care era insarcinata.

Trupul acesteia a fost gasit in jurul orei 04.30, decesul femeii fiind declarat chiar la fata locului.

Ceilalti trei membri ai echipajului - medicul, pilotul si copilotul - au fost gasiti pe rand, la intervale de cateva ore, pana la miezul noptii, decesul acestora fiind declarat la spital, dupa ce cadrele medicale au incercat zeci de minute sa ii resusciteze.

Zeci de persoane au participat la operatiunea de cautare si salvare a victimelor, care a durat peste 12 ore, la fata locului fiind prezenti peste 40 de scafandri, atat ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta cat si militari ai Fortelor Navale, carora li s-au adaugat cadrele medicale de la SMURD si Serviciul Judetean de Ambulanta, jandarmi si politisti. Au fost folosite mai multe barci, ale ISU, Garzii de Coasta, dar si civile, iar un elicopter MAI a survolat aria dupa caderea noptii, zeci de minute, pentru a lumina cu un reflector zona de cautare.

Scafandrii au reusit sa gaseasca si mare parte din elicopter, care a fost adus la mal pe bucati, unele nu mai mari de cateva zeci de centimetri. Ancheta cu privire la accident a fost preluata de Parchetul Militar, procurorii incercand sa stabileasca acum cauzele care au dus la producerea tragediei.

Copilotul elicopterului prabusit a fost gasit legat de scaun cu centura, la sase metri adancime

Copilotul elicopterului prabusit in lacul Siutghiol a fost gasit legat de scaun cu centura de siguranta, la o adancime de sase metri, a spus un scanfandru de la ISU Dobrogea care a participat la cautari, el adaugand ca interventia este dificila din cauza temperaturii scazute si a malului.

UPDATE 00:05 - A treia persoana din elicopterul prabusit, adusa la mal de scafandri

A treia persoana din elicopterul SMURD prabusit in lacul Siutghiol a fost adusa, luni noapte, la mal de scanfandri, iar la ora transmiterii acestei stiri medicii ii fac masaj cardiac.

Potrivit primelor informatii de la fata locului, este vorba despre pilotul elicopterului prabusit, echipajele medicale care asteptau pe ponton incepand imediat sa ii faca masaj cardiac, barbatul urmand sa fie dus apoi in ambulanta SMURD, unde vor continua manevrele de resuscitare, dupa care va fi dus la spital si vor fi urmate aceleasi proceduri ca si in cazul copilotului gasit in urma cu aproape trei ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La ora transmiterii acestei stiri, echipele de interventie continua cautarile pentru gasirea celei de-a patra victime aflate in elicopterul prabusit in lacul Siutghiol, respectiv asistenta medicala.

UPDATE 00:00 - Medicul recuperat de pompieri si internat in stare critica la Spitalul Judetean Constanta a murit

Medicul din elicopterul SMURD prabusit in lacul Siutghiol, care era internat in stare critica la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, a murit, a declarat, luni seara, secretarul de stat in MAI Raed Arafat.

”Din pacate, am fost informati, si familia a fost informata, ca medicul a decedat, a fost declarat decedat la spital acum cateva minute. Au fost facute toate incercarile pentru a-i salva viata, dar din pacate asta este situatia”, a spus Raed Arafat.

Potrivit acestuia, copilotul este resuscitat, dar ”sansele sunt minime”.

”Nu credem ca vom reusi”, a continuat Arafat.

Laura Vizireanu, medicul aflat in elicopterul SMURD prabusit, a fost prima persoana recuperata de pompieri din apa. Aceasta a fost resuscitata initial de medicii de pe ambulanta timp de aproximativ 45 de minute, ea raspunzand manevrelor de resuscitare. Ulterior, femeia a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, fiind internata in stare critica la sectia de terapie intensiva. MEDIAFAX.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008467 (s)