News Flash:

Tragedia din Colectiv nu a folosit la nimic! Ministrul Sanatatii: Suntem depasiti in ceea ce priveste capacitatea de a prelua pacientii arsi

19 Septembrie 2017
895 Vizualizari | 0 Comentarii
florian bodog
Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a spus, marti, intr-un breefing de presa, ca sistemul de sanatate este depasit in ceea ce priveste capacitatea de a prelua pacientii arsi si ca vechiul Guvern care ”a venit pe arsi nu a facut nimic pentru arsi”.
Florian Bodog, ministrul Sanatatii, a recunoscut, marti, la Bistrita, raspunzand unei intrebari adresate de corespondentul Mediafax, ca sistemul medical este depasit de situatie in cazul pacientilor care sufera arsuri pe o suprafata mai mare de 20% din suprafata corporala.
“Suntem depasiti in ceea ce priveste capacitatea de a prelua pacientii arsi in foarte multe centre si in spitalele judetene capacitatea este foarte redusa. Centrul de la Iasi este functional, doar ca nu au aparatura moderna. Este si o problema de management local. Ei ar putea sa utilizeze aparatura deja existenta, dar cum se obisnuieste, ei incearca sa-mi forteze mana. Eu ma grabesc cat pot de repede cu dotarile, comisiile lucreaza si se vor achizitiona prin Banca Mondiala toate echipamente pentru centrul de la Iasi de arsi. La Timisoara exista doua sau trei boxe de arsi care nu sunt dotate, dar am obtinut dotarea acelor boxe cu bani de la Banca Mondiala. Cu toate ca deranjez pe foarta multa lume cand spun – am avut un guvern care a venit pe arsi si care nu a facut nimic pentru arsi. Nu este o declaratie politica, se poate verifica”, a raspuns ministrul Sanatatii.
Legat de situatia pacientului de 71 de ani ranit vineri intr-o explozie puternica la Botosani, care a fost refuzat de spitalele de arsi care au motivat ca nu sunt locuri, ministrul Sanatatii a spus ca acesta a fost transferat la Iasi sambata si de acolo marti a fost dus in sectia de arsi de la Spitalul ”Baltazar” din Bucuresti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005161 (s)