News Flash:

Trafic infernal la punctele de frontiera

22 Ianuarie 2017
1013 Vizualizari | 0 Comentarii
vama
Coloane de TIR-uri care se intind pe mai multi kilometri s-au format, duminica dimineata, la intrarea in Romania la punctele de trecere a frontierei de la Giurgiu si Calafat, unde timpul de asteptare a crescut cu pana la 200 de minute, dupa ce sute de autotrenuri care au stationat pe teritoriul Bulgariei si-au reluat drumul dupa ridicarea restrictiilor de trafic impuse in aceasta tara. Politia de Frontiera le recomanda soferilor de TIR sa foloseasca si punctele de trecere a granitei de la Vama Veche si Negru Voda.

Sute de TIR-uri care au stationat in ultima perioada pe teritoriul Bulgariei, unde au fost impuse restrictii de trafic din cauza viscolului, asteapta sa intre in Romania pe la punctele de trecere a frontierei de la Giurgiu si Calafat, unde timpul de asteptare a crescut considerabil dupa realuarea traficului rutier pentru TIR-uri in Bulgaria.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei de Frontiera Giurgiu, Cristina Onofrei, timpul de asteptare pentru TIR-uri la cele doua puncte de trecere a granitei a crescut cu pana la 200 de minute.

"Ca urmare a faptului ca s-au ridicat restrictiile de circulatie pe teritoriul Bulgariei pentru autovehicuele de mare tonaj se constata o crestere a numarului de automarfare care se prezina la intrarea in tara in punctele de trecere a frontierei Giurgiu si Calafat. Au crescut timpii de asteptare in Calafat cu 150 de minute si Giurgiu cu 200 de minute", a declarat duminica, pentru News.ro Cristina Onofrei.
Aceasta nu a precizat pe ce distanta se intind autotrenurile care asteapta sa intre in tara la cele doua puncte de trecere a frontierei, insa soferii care intra in Romania sustin ca la fiecare dintre cele doua vami sunt, pe teritoriul Bulgariei, coloane de TIR-uri pe mai mult de cinci kilometri.

La iesirea din tara spre Bulgaria la punctele de trecere de la Giurgiu si Calafat nu sunt probleme, a adaugat reprezentanta Politiei de Fronitera Giurgiu. Politistii de frontiera le recomanda soferilor de TIR care vor sa intre in Romania din Bulgaria sa foloseasca si punctele de trecere a frontierei Vama Veche si Negru Voda, care, desi mai departate, sunt singurele mai libere in sudul tarii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007047 (s)