News Flash:

Toti turistii blocati la Balea Lac au fost coborati cu elicopterul la Cartisoara

20 Ianuarie 2016
1207 Vizualizari | 0 Comentarii
turisti balea
Operatiunea de coborare a turistilor blocati, marti dupa-amiaza, la Balea Lac, dupa ce telecabina s-a defectat, s-a incheiat miercuri la pranz, acestia fiind dusi cu elicopterul in zona localitatii Cartisoara, unde vor fi evaluati de catre medicii SMURD prezenti la fata locului.
UPDATE: Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, 68 de persoane au fost coborate cu elicopterul in zona localitatii Cartisoara, dupa ce au ramas blocate, marti dupa-amiaza, la Baleac Lac, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Turistii vor fi evaluati de catre medicii SMURD prezenti la fata locului, dar majoritatea nu acuza afectiuni medicale.
Conform surselor citate, turistilor le este insa frig, in zona fiind in jur de minus 13 grade Celsius.Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu, in sedinta de miercuri dimineata, de la Prefectura Sibiu, a fost luata decizia ca persoanele care se mai afla blocate pe munte, in zona Balea, sa fie evacuate cu doua elicoptere, unul de la Bucuresti si altul de la Cluj, pana in zona localitatii Cartisoara, in acest sens fiind solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviatie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
In localitatea Cartisoara, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Cpt. Dumitru Croitoru" al judetului Sibiu a montat un cort incalzit, iar echipaje SMURD sunt dispuse in aceeasi zona pentru a evalua starea medicala a persoanelor, iar la nevoie pentru a asigura transportul acestora la spital.
Managerul firmei care administreaza telecabina de la Balea, Leo Klingeis, a declarat, miercuri, corespondetului MEDIAFAX ca inca se lucreaza pentru remedierea defectiunii aparute la telecabina.
”Echipa de interventie lucreaza in continuare. Muncitorii nu au putut preciza cand se va finaliza interventia si daca inlocuirea piesei va fi sau nu suficienta. Se fac in continuare verificari”, a declarat Leo Klingeis.
Potrivit acestuia, unii turisti au coborat cu snowmobilul, in noaptea de marti spre miercuri, intrucat urmau sa ajunga la aeroport, iar altii au pornit, miercuri dimineata, de la Balea Lac spre Balea Cascada.
La randul sau, seful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a precizat ca este vorba despre patru turisti israelieni care s-au deplasat la aeroport, in noaptea de marti spre miercuri, fara a fi informat cu privire la cati turisti au plecat miercuri dimineata de la Balea Lac.
Turistii ramasi la Balea Lac in noaptea de marti spre miercuri au primit cazare gratuita si o masa calda la cabanele din zona. Printre cei 72 de turisti blocati pe munte sunt si 34 de copii din Craiova.
Telecabina de la Balea s-a defectat, marti dupa-amiaza, iar 70 de turisti care au urcat, marti, la Balea Lac nu au mai putut cobori, fiind cazati la cabanele din zona.
In aceasta perioada a anului, telecabina este singura modalitate de a ajunge la Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, Transfagarasanul fiind inchis si blocat de zapada.
La Balea Lac zapada masoara aproape un metru, iar meteorologii anunta temperaturi minime care, in timpul noptii, pot cobori pana la minus 22 de grade Celsius, iar maximele zilei nu vor urca la mai mult de minus 11 grade Celsius.  
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 32 queries | Mysql time :0.019107 (s)