News Flash:

Toti romanii primesc vouchere de vacanta anul viitor! Ministrul Turismului tocmai a facut anuntul

12 Decembrie 2017
888 Vizualizari | 0 Comentarii
tichet de vacanta

Toti cetatenii vor primi vouchere de vacanta pana in martie-aprilie anul viitor si sunt, deja, institutii care au acordat aceste vouchere, a declarat luni, la Sinaia, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, se arata intr-un comunicat al ministerului de resort.

'Incepand cu 2018 sunt prevazuti si banii pentru voucherele de vacanta. Va anunt ca in bugetul anului 2018 exista fila separata pentru acest lucru. Toti cetatenii le vor primi pana in martie-aprilie, dar deja sunt institutii care au acordat aceste vouchere de vacanta', a precizat ministrul Turismului intr-o intalnire cu reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), autoritatile locale din statiunile turistice de pe raza judetului Prahova si cu agentii economici din aceasta zona.

Una dintre problemele dezbatute la Sinaia a fost cea a strategiei comune de dezvoltare a zonei schiabile. In context, Mircea Dobre a vorbit despre turistul integrat aratand ca acesta trebuie sa aiba acces la toate partiile de ski cu un singur skipass chiar daca exista domeniu de stat si domeniu privat.

'Cred ca trebuie sa ne gandim la un turism integrat, astfel incat, cu un singur skipass, turistul sa aiba acces pe toate partiile de schi. Chiar daca exista domeniu de stat si domeniu privat, ar trebui sa avem o colaborare intre toate partile. Trebuie sa lasam orgoliul la o parte, indiferent de coloratura politica, pentru ca discutam despre turism. Vreau sa discutam deschis si sa existe un dialog intre tot ce inseamna stat si privat. Eu personal cred ca s-ar putea gasi solutii pentru a avea un singur skipass pe toata suprafata judetului Prahova. Probabil vom avea aceeasi discutie si cu colegii de la Brasov, la intalnirea de maine (marti, n.r.)', a declarat ministrul citat.

Intalnirea de lucru, prilejuita de comandamentul de iarna pentru sezonul 2017-2018 a fost organizata de ANPC, gazda intalnirii fiind primarul statiunii Sinaia, Vlad Oprea. Intalnirea a avut loc la Cazinoul din Sinaia, obiectiv turistic reprezentativ pentru infrastructura de agrement a statiunii de pe Valea Prahovei.

Alte teme de discutie au inclus proiectele pe care primariile localitatilor turistice le pot depune in vederea obtinerii finantarii in cadrul Master-planului de investitii in turism.

Proiectele depuse sunt destinate exclusiv dezvoltarii infrastructurii de agrement. Anul acesta au fost admise ca eligibile 146 de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de agrement, dintr-un total de peste 1.200 de proiecte depuse.

Potrivit Ministerului Turismului, proiectele care au fost respinse fac referire la finantari care intra in sfera de competenta a altor ministere. 'In prezent, exista un fond de 25 de milioane de lei din care se vor putea cofinanta aceste proiecte, cu conditia sa fie respectate criteriile de eligibilitate. De mentionat este faptul ca nu exista o limita de buget impusa, dar finantarile se vor realiza in mod etapizat, astfel incat sa poata beneficia de bugetele anuale cat mai multe localitati', se mai arata in comunicatul citat.

Cea de-a doua intalnire pe aceeasi tematica are loc marti, in judetul Brasov, la Centrul de Agrement si Divertisment din statiunea Poiana Brasov.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008748 (s)