News Flash:

Tot mai multe vedete aleg sa isi faca tatuaje. UITE cat de „sanatoase” sunt, de fapt, tatuajele!

10 August 2017
1616 Vizualizari | 0 Comentarii
alex velea
In ultima vreme, tot mai multe celebritati aleg sa-si decoreze corpul cu reprezentari extravagante, deschizand din nou un subiect controversat: cat de „sanatoase“ sunt tatuajele?
„Pielea are 3 straturi, la suprafata epidermul, la mijloc dermul si in profunzime tesutul adipos. Pigmentii din tatuaje se introduc cu ajutorul unor ace speciale la nivelul dermului, uneori ramanand mici cantitati si in epiderm (superficial). Tatuajele permanente ar trebui facute de profesionisti, in conditii stricte de igiena si sterilizare corecta, in centre autorizate sanitar, pentru a se evita complicatiile si riscurile de trasmitere de virusuri sau bacterii.
Pigmentii folositi in tatuajul profesional sunt fie anorganici (saruri de metale) ‒ mercur, carbon, cadmiu, cobalt, titan, zinc, mangan ‒, fie organici (extracte din plante). Imediat introdusi in piele, acesti pigmenti creeaza o reactie inflamatorie locala moderata (2-3 zile pana la 1-2 saptamani), urmata de o perioada de recuperare. Aceasta inflamatie accentuata se poate preveni prin aplicarea unui unguent antiinflamator local pentru cateva zile dupa efectuarea procedurii“, declara Oana Spanu, medic specialist dermatolog (www.oanaspanu.ro).
Inainte de procesul propriu-zis de tatuare, sunt cativa pasi premergatori de care e bine sa tinem seama pentru a evita eventuale complicatii.
Pentru inceput ar trebui ca salonul ales sa aiba autorizatie sanitara, personal calificat, precum si instrumentar steril si de unica folosinta. In plus, o vizita la medicul dermatolog este obligatorie, pentru a evita traumatizarea unor alunite si riscul cancerului de piele.
Dupa efectuarea tatuajului, pielea trebuie sa fie ingrijita atent pentru o vreme cu creme speciale si se evita expunerea la soare.
Indepartarea tatuajelor se realizeaza cu ajutorul laserului, pe principiul topirii culorilor inchise, procedeu cunoscut si sub numele de fotodermoliza selectiva. Totusi, e important de stiut ca pot ramane pete albe sau maronii permanente si se poate modifica textura pielii.
Unul dintre miturile despre tatuaje este ca nu lasa pielea „sa respire“. In realitate, pigmentul este introdus in adancimea pielii, nu ramane la nivelul epidermului.
Nu se tatueaza pielea afectata de eczeme, infectii, pielea arsa de soare sau solar, persoanele care au istoric de cicatrici ingrosate, rosii, pentru ca exista riscul unor noi cicatrici exagerate. In plus, genele si sprancenele pot pierde definitiv parul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011298 (s)