News Flash:

Tot mai multe femei sufera de aceasta boala, dar o ascund, de rusine. MERGETI LA MEDIC!

18 Decembrie 2015
1678 Vizualizari | 0 Comentarii
candidoza1
1 din 4 femei de peste 40 de ani sufera de aceasta problema de sanatate, dar cele mai multe dintre ele refuza sa discute cu medicul specialist, de rusine. Incontinenta urinara este foarte tratabila, spune Dr. Oz, trebuie doar sa mergi la medic. Iata ce nu ar trebui sa ascunzi de doctor:

Incontinenta urinara este o problema de sanatate rusinoasa, potrivit unor femei, dar se poate trata destul de usor. Aceasta poate lua mai multe forme:

Incontinenta urinara cauzata de stres

Femeile care sufera de acest tip de incontinenta urinara sunt de obicei cele care au nascut o data sau de mai multe ori. In acest caz, muschii pelvini sunt slabiti, iar uretra nu ramane inchisa atunci cand apar diferite presiuni precum tuse, stranut sau alt tip de actiune fizica ce implica incordarea muschilor (precum ridicarea de greutati).

Incontinenta urinara cand simti nevoia sa mictionezi

O femeie care sufera de acest tip de incontinenta urinara simte deodata o nevoie puternica sa mearga la toaleta, insa de multe ori nu reuseste sa faca acest drum. In aceasta situatie, vezica se contracta excesiv, ”anuntand” nevoia de a merge la baie doar cu putin timp inainte. Acest tip de incontinenta poate fi cauzat de infectii urinare, probleme intestinale, accidente vasculare, Parkinson, Alzheimer sau alte probleme neurologice. Daca nu este depistata o astfel de cauza, atunci incontinenta va fi numita ”vezica hiperactiva”.

Incontinenta urinara mixta

Cel mai des intalnit tip de incontinenta urinara este cel mixt, ceea ce inseamna ca sunt combinate ambele tipuri enumerate mai sus, iar doctorilor le este greu sa gaseasca o cauza punctuala.

Cum se trateaza incontinenta urinara

Primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci cand crezi ca suferi de incontinenta urinara este sa mergi la medicul specialist – un urolog sau un ginecolog. Ei sunt cei in masura sa iti dea un diagnostic si un tratament corespunzator.

Mai departe, poti apela la cateva exercitii care sa iti intareasca muschii pelvini, cum sunt cele Kegel sau cele cu greutati pentru vagin. Mai poti face terapie comportamentala – in care inveti sa iti programezi dinainte ”excursiile” la toaleta si eviti sa consumi multe lichide pe parcursul unei zile. Alte tratamente sunt medicamentoase, hormonale sau chirurgicale.

 


dr oz incontinenta urinara femeile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006001 (s)