News Flash:

Tot ce trebuie sa stii despre roseata din obraji

4 Ianuarie 2017
1120 Vizualizari | 0 Comentarii
roseata 1
Roseata pielii specifica cuperozei apare ca rezultat al vaselor de sange dilatate. Concret, acestea se pot extinde si chiar rupe, devenind astfel vizibile sub piele. Uneori, capata nuante de roz sau de rosu, cu precadere pe nas si pe obraji. In fazele incipiente, roseata este periodica, însa în stadii mai avansate poate deveni permanenta. In plus, pielea afectata de cuperoza este extrem de subtire si delicata, fiind predispusa la deshidratare.

Care sunt factorii agravanti

Variatiile foarte mari de temperatura, canicula, tratamentele cosmetice care irita tenul si afectiunile gastro-intestinale subtiaza treptat pielea si contribuie la declansarea sau acutizarea rosetii cuperozice. Afla în ce masura te afecteaza factorii de mediu si anumite obiceiuri alimentare!

- Expunerea la soare: 81%

- Stresul emotional: 79%

- Canicula: 75%

- Vantul: 57%

- Consumul de alcool: 52%

- Baile fierbinti: 51%

- Temperaturile scazute: 46%

- Alimentele picante: 45%

- Bauturile carbogazoase: 36%

- Carnea tocata sau marinata: 10%

La ce sa fii atenta

1 Un dermatolog este în masura sa-ti confirme daca afectiunea de care suferi este cuperoza sau o alta boala a pielii. Tot el îti poate prescrie si tratamentul adecvat, astfel încat sa opresti evolutia bolii si sa previi recidivele. Evita utilizarea apei fierbinti sau foarte reci pe fata, expunerea prelungita la soare, alcoolul, tigarile, alimentele picante si stresul. In egala masura, dieta bogata în fructe si legume proaspete este foarte importanta. Prepara-ti sucuri si salate, dar ai grija sa consumi si alimente care amelioreaza circulatia sangelui: sfecla, usturoi, ceapa, lamaie si ceai verde.

2 Cand îti cumperi dema-chiant, tonic sau diverse lotiuni de fata, ai grija ca acestea sa contina musetel si uleiuri esentiale de morcov sau castan salbatic, cunoscute pentru proprietatile lor antiinflamatoare.

3 Deoarece deshidratarea si cuperoza merg mana în mana, acorda atentie si cremei de fata. Cauta formule cu galbenele si sunatoare. Expunerea la soare poate exacerba simptomele cuperozei, deci ai nevoie de un produs cu protectie UV de calitate, pe care sa-l folosesti zilnic, fara exceptii!

ASA o tratezi!

Tratamentul cu IPL (lumina intens pulsata) este solutia cea mai rapida, care nu utilizeaza tehnologia laser, ci foloseste radiatii luminoase ce reduc cuperoza într-un mod bland, nedureros si fara sa deterioreze aspectul pielii. Sunt necesare între 2 si 5 sedinte de IPL pentru a reduce sau sterge definitiv vasele de sange dilatate. In plus, la fiecare 3-6 luni, ai nevoie de un tratament de întretinere.

Cat costa? In functie de gradul dezvoltarii cuperozei, medicul va stabili numarul sedintelor necesare, iar tu vei scoate din buzunar o suma medie spre mare. O singura sedinta costa în jur de 400 de lei si nu este decontata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Bine de stiut: Tratamentul cu IPL iese din discutie în anotimpul cald, deoarece zona trebuie ferita de razele ultraviolete, pentru a evita complicatiile. In cazuri exceptionale, în care aceste sedinte nu se pot amana, nu iesi la plaja cel putin o saptamana. Cea mai indicata perioada pentru acest tip de interventie este primavara.

Stiai ca... tratamentele special concepute pentru pielea cuperozica pot reduce sensibilitatea, iritatia si roseata? Acestea se gasesc sub forma de geluri organice calmante, cu o concentratie ridicata de substante care ajuta la întarirea capilarelor slabe si reduc dilatarea vaselor de sange.

roseata pieli
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006769 (s)