News Flash:

Top 5 diete de slabire de urmat in 2016

25 Martie 2016
1457 Vizualizari | 0 Comentarii
abdomen plat
In fiecare an, sunt scoase pe piata noi diete care te ajuta sa pierzi in greutate. Unele sunt eficiente nu doar pentru slabire, ci si pentru sanatatea inimii si auefect impotriva diabetului, in timp ce altele sunt mai degraba capricii. Daca vrei sa vezi ce dieta e populara la un moment dat, trebuie doar sa dati un search pe Google dupa cuvantul "diete" si veti fi coplesit de optiuni. Descoperiti mai jos regimurile care se anunta a fi cele mai populare diete de slabit in 2016, chiar daca unele au deja o vechime de mai bine de 20 de ani: 

Dieta 80/20 
In 1906, economistul italian - Vilfredo Pareto - a creat o formula matematica pentru a descrie inegalitatea distributiei bogatiei din tara sa, observand ca 20% din populatie detineau 80% din bogatia totala. La sfarsitul anilor 1940, Dr. Joseph M. Juran i-a atribuit lui Pareto Regula 80/20, numind-o Principiul lui Pareto. 

Principiul Pareto poate fi aplicat in aproape toate domeniile si presupune ca 80% din rezultatele obtinute, indiferent de natura lor, vin din 20% efort. Acest principiu ne spune de fapt ca, in majoritatea cazurilor, 20% din ceea ce avem sau facem este cu adevarat important, iar de restul de 80% ne-am putea lipsi iar rezultatele nu ar fi sesizabil mai slabe. Acele 20% produc 80% din rezultatele tale. Identifica-le si concentreaza-ti atentia asupra lor. 

Cum se aplica in dieta? Vezi care sunt 20% din alimentele pe care le consumi 80% din timp, iar raspunsul te va face sa iti dai seama daca te hranesti sanatos sau nu. Astfel, vei putea sa-ti ajustezi dieta si sa ajungi ca 80% din alimentele pe care le consumi sa fie sanatoase si doar 20% mai putin sanatoase. Chiar daca ar fi sa faci doar aceasta mica schimbare in dieta ta, efectele pentru sanatate ar fi mari.

De exemplu, ai 3 mese principale pe zi, iar asta inseamna 21 pe saptamana. Din cele 21, 4 pot sa fie mese prin care "trisezi". Iar daca ai 5 mese mai mici pe zi, poti mari numarul meselor in care esti liber sa mananci ce vrei la 7.

Dieta 80/20 recomanda consumul mare de proteine, cum este pestele sau puiul, cereale integrale, lactate, fructe si legume pentru 80% din timp. Mananca lent si opreste-te atunci cand simti ca esti satul.

Multi dintre cei care au mers pe principiile unei astfel de diete au ales sa consume mancaruri sanatoase in timpul saptamanii si sa-si permita mici "placeri vinovate" in weekend.

Dieta Perricone
Creatia medicului francez Nicholas Perricone, se mai numeste si dieta anti-imbatranire prematura pentru ca te ajuta sa pierzi kilogramele in plus, dar in acelasi timp sa si arati cu zece ani mai tanara.

In plus, protejeaza inima prin reducerea grasimilor, intareste sistemul imunitar, imbunatateste aspectul pielii si scade riscul aparitiei cancerului.

Dieta Perricone poate fi tinuta pe un termen mai lung, 28 de zile, suplimentata de aportul de vitamine si minerale, plus miscare, cel putin 20 de minute pe zi. Aceasta incurajeaza consumul de alimente "anti-inflamatorii", precum si o multime de acizi grasi omega-3 include mult somon, bogat in acizi grasi Omega 3, legume cu frunze verzi, cateva sortimente de fructe, dar si carne slaba, toate aceste alimente avand un rol deosebit in mentinerea tineretii.

Dieta Atkins
Aceasta se afla in topul dietelor populare de multi ani. Dieta Atkins a fost creata in 1972 de Robert Atkins, un medic cardiolog din Statele Unite. In 1992, a fost lansata noua dieta Atkins, care s-a bucurat de un succes fara precedent si a devenit in scurt timp una dintre cele mai cunoscute diete din lume.

Atkins sustine ca principala cauza a obezitatii este consumul de glucide rafinate (in special zahar, faina, siropuri bogate in fructoza), iar consumul de grasimi saturate nu este atat de periculos pe cat se crede, grasimile trans (provenind din surse precum uleiurile hidrogenate) fiind singurele care trebuie evitate. 

Dieta Atkins presupune renuntarea la zahar si la alte glucide rafinate, dar permite in schimb consumarea unor tipuri variate de carne, peste, salate din legume preparate cat mai gustos -cu unt, smantana, condimente si verdeata. Dieta Atkins este visul oricarui gurmand: savuroasa, variata si sanatoasa.

Detoxifierea de zahar pentru 3 zile
Ne omoram organismul consumand tone de zahar, ascuns in alimentele de zi cu zi. Zaharul poate fi ca un drog si creeaza dependenta, de accea trebuie sa il tratezi la fel ca fumatul. Detoxifierea de zahar are rolul de a rupe ciclul de zi cu zi al carbohidratilor si al zaharului care ne intra in organism si ne rapeste sanatatea.

In primul rand, zharul scade nivelul de oxid de azot, care mentine vasele de sange deschise. Lipsa oxidului de azot poate duce la cresterea presiunii sangelui si poate cauza boli de inima.

In cele trei zile de detoxifiere trebuie sa renunti la orice aliment care contine zahr, indiferent de forma sa. Inlocuieste-l cu proteine si consuma cat mai multe, in special la micul dejun. Este recomandat sa iti incepi ziua cu un shake facut din fructe de padure, unt de migdale, seminte de dovleac, seminte de chia, nuci, banane, ulei de cocos, apa si lapte. Fiecare masa trebuie sa contina nuci, seminte oua, peste sau pui.

Mananca cati carbohidrati vrei. Legumele sunt si ele o forma de carbohidrati, asa ca mananca cate legume vrei, fereste-te totusi de cartofi, dovleci si ridichi. 

Dupa detoxifiere, vei tine dieta inca patru saptamani, timp in care mentii consumul de zahar foarte scazut.

Dieta cu cafea verde
Aceasta este o dieta populara mai ales in randul celebritatilor de la Hollywood, si implica consumul de cafea din boabe neprajite. Prin prajire, boabele de cafea pierd acidul clorogenic, substanta minune care te ajuta sa slabesti rapid si sanatos. 

Acest acid stimuleaza arderea grasimilor din organism, reduce absorbtia de zahar asadar scade si glicemia si poate impiedica formarea de noi depozite grase - pe scurt, cafeaua verde (neprajita) te ajuta sa slabesti rapid, dar previne si efectul de yo-yo pe care il au destul de multe diete din ziua de astazi.

In fiecare zi trebuie sa bei o ceasca de cafea verde cu o jumatate de ora inainte de masa - preferabil dimineata sau la pranz si nu inainte de cina pentru a nu avea probleme cu somnul. In primele zile s-ar putea sa te simti usor ametita, pentru ca boabele verzi scad glicemia, insa organismul se obisnuieste rapid cu astfel de schimbari.

Ca in orice dieta pe care o tii, este important sa mananci sanatos si in portii limitate. in acelasi timp este foarte important pentru sanatatea ta sa iti faci timp si pentru exercitii. Fie ca urci scarile in loc sa iei liftul sau mergi pe jos mai mult decat in mod normal, orice miscare este importanta. Poti consuma alimentele preferate, insa in cantitati limitate, daca vrei sa ajungi in mod sanatos la greutatea ideala.

Daca nu obisnuiesti sa bei cafea, poti gasi la farmaciile naturiste si suplimente pe baza de cafea verde, care au efecte asemanatoare. Statisticile au aratat ca intr-o luna de dieta cu cafea verde poti da jos pana la 30% din greutate.

Atentie, insa, nu tine aceasta dieta daca suferi de boli cardiovasculare, hipertiroidie, boli intestinale, diabet, tulburari neurologice sau astfel de afectiuni ori daca esti insarcinata sau alaptezi. Cere parerea unui medic inainte sa tii aceasta dieta in cazul celor mentionate mai sus!

 


diete slabire sanatatea inimii dieta perricone dieta atkins
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005893 (s)