News Flash:

Tocmai m-am mutat in chirie si mi-am pus mainile in cap cand am vazut in ce hal arata cuptorul. As fi stat cateva ore ca sa-l curat, daca nu stiam de acest truc

18 Noiembrie 2017
3110 Vizualizari | 0 Comentarii
cuptor

Daca vi se pare ca nu este nimic mai dificil decat curatarea cuptorului, atunci cu siguranta nu cunoasteti solutiile pe care vi le ofera astazi redactia noastra.
Multe gospodine se multumesc cu o stergere superficiala a suprafetelor interioare ale cuptorului, dar o asemenea “curatare” nu are nici un efect real. Noroc de cuptor ca are usita si murdaria din interior nu se vede…
Unica scuza pentru noi ar fi ca intr-adevar cuptorul e destul de greu de curatat. Dar echipa noastra va prezinta 4 modalitati de a curata rapid cuptorul fara a folosi chimicale.

Bicarbonat de sodiu, otet, apa
Ingrediente:
1/2 de pahar de bicarbonat de sodiu
100 ml de otet
100 ml de apa
Instructiuni:

1. Deschideti cuptorul si scoateti toate lucrurile din interior.
2. Adaugati in bicarbonat de sodiu 3-4 linguri de apa si amestecati bine. Ar trebui sa obtineti consistenta unei paste.
3. Aplicati detergentul obtinut pe suprafetele interioare ale cuptorului. Puteti adauga mai multa pasta pe locurile deosebit de murdare.
4. A doua zi dimineata inmuiati o carpa in apa si stergeti pasta, care ar trebui se fi uscat. Locurile care nu se curata cu carpa le puteti roade cu o lopatica de silicon.
5. Pregatiti un amestec de apa si otet in proportie de 1:1. Pulverizati solutia pe locurile care au ramas murdare. Dupa ce se formeaza spuma, stergeti-o cu o carpa.
 
Amoniac si apa
Veti avea nevoie de:
200 ml de amoniac
1 litru de apa

Instructiuni:
1. Deschideti cuptorul si scoateti toate lucrurile din interior cu exceptia plasei metalice. Porniti cuptorul la temperatura de 180 °C.
2. Pregatiti un vas mare pentru apa si unul mai mic pentru amoniac.
3. Deschideti geamurile din bucatarie si opriti cuptorul. Asezati in interior vasul cu apa (in partea de jos) si cel cu amoniac (pe plasa metalica) si inchideti usita cuptorului. Dupa 40 de minute puteti inlatura foarte usor toata murdarie cu ajutorul unui burete.
 
Praf de copt si apa
Veti avea nevoie de:
1/4 de pahar de praf de copt

apa
Instructiuni:
1. Amestecati praful de copt cu apa pana obtineti o consistenta asemanatoare cu a smantanii.
2. Aplicati amestecul pe locurile murdare de pe peretii si usita cuptorului.
3. Dupa 30 de minute stergeti totul cu un burete umed.
 
Sapun de rufe si apa
Veti avea nevoie de:
1/4 de sapun de rufe
apa fierbinte
Instructiuni:

1. Dati sapunul la razatoare. O jumatate din cantitatea obtinuta asezati-o pe fundul unei tavi, turnati deasupra apa fierbinte si puneti tava in cuptor.
2. Puneti sapunul ramas intr-un vas separat si la fel turnati deasupra apa fierbinte. Aplicati masa obtinuta pe peretii cuptorului.
3. Porniti cuptorul si setati temperatura la 125 °C pentru 30 de minute. Apoi deschideti usita cuptorului si asteptati pana se usuca totul in interior, dupa care stergeti toate suprafetele cu un burete umed.
 
Oricare din aceste metode demonstreaza ca de fapt nu este nimic dificil in curatarea cuptorului! Tot de ce este nevoie sunt doar niste produse ce se gasesc in orice gospodarie.
Nu mai procurati chimicale daunatoare si costisitoare. Urmati aceste recomandari simple si spuneti-le si prietenilor despre ele.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005100 (s)