News Flash:

Toate zborurile aeriene din Romania, pe ruta Italia, au fost suspendate

9 Martie 2020
581 Vizualizari | 0 Comentarii
avion

Romania va suspenda temporar toate zborurile aeriene spre si dinspre Italia, a anuntat ministrul intermiar de Interne, Marcel Vela, in urma unei noi sedinte a Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta. Decizia vine dupa ce Wizz Air anuntase deja ca suspenda zborurile programate pe relatia cu nordul Italiei, duminica.

Masura opririi zborurilor din si catre Italia, pe toate aeroporturile din tara, devine efectiva deja incepand din 9 martie si va ramane in vigoare pana in 23 martie. Decizia este valabila pentru toate aeroporturile din Romania. De asemenea, vizati sunt si pasagerii care vin din Italia, cu escala, acestia urmand sa fie plasati imediat in carantina.

„Operatorii aerieni au obligatia de a comunica cetatenilor romani care se vor imbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud catre Romania, cu escala, faptul ca vor intra in carantina pe teritoriul Romaniei si isi vor asuma aceasta responsabilitate prin completarea unei declaratii pe proprie raspundere”, a declarat, la miezul noptii de duminica spre luni, Vela.

Cetatenii romani care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontiera terestre vor intra in carantina pe raza judetului de granita sau in izolare la domiciliu, a anuntat Marcel Vela.

In aceste judete exista locuri pentru carantina si se discuta acum suplimentarea locurilor, a anuntat si Raed Arafat, seful DSU.

Operatorii aerieni au obligatia de a nu permite imbarcarea cetatenilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, catre Romania cu escala, a precizat ministrul.

In ceea ce priveste Aeroportul International Timisoara, de aici existau legaturi aeriene cu aeroporturile din Bergamo, Bologna, Roma, Treviso si Bari.

Persoanele care intra in tara pe la punctele de frontiera si nu declara corect tara din care vin vor fi acuzati de fals in declaratii.

„Vor fi verificari ample si pana la urma adevarul se afla. Vom avea verificari in cascada, prin politie, daca cetateanul respectiv a respectat adevarul cand a completat declaratia. Cand pui in pericol sanatatea publica, lucrurile sunt mai grave din punct de vedere penal. Este un apel la responsabilitate”, a mai anuntat Vela.

Declaratiile vin dupa ce la MAI a fost convocat Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta. Cele mai multe din cele 15 cazuri de coronavirus diagnosticate in Romania au legatura cu Italia. Pacientii sunt fie oameni care s-au intors in ultimele saptamani din Italia, fie apropiati ai acestora.

Intrebat de jurnalisti daca se discuta si o posibila inchidere a scolilor, Vela a spus ca acest lucru va fi discutat maine. El a precizat ca daca apare un caz intr-o scoala, cursurile vor fi suspendate in toata scoala.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006464 (s)