News Flash:

Toate spitalele mari din Hunedoara detin autorizatii de functionare pentru unitatile de transfuzie a sangelui

5 August 2016
915 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean de Urgenta Deva
Toate spitalele mari din judetul Hunedoara detin autorizatiile sanitare de functionare pentru unitatile de transfuzie a sangelui necesar in special la sectiile de ATI sau in cazul interventiilor chirurgicale majore, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, medicul sef al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara, Cecilia Birau. 
In judet mai sunt trei spitale care se afla angrenate in activitatile necesare pentru obtinerea autorizatiilor sanitare de functionare pentru unitatile de transfuzie a sangelui. 
Potrivit datelor statistice ale DSP Hunedoara, sunt autorizate unitatile de transfuzie a sangelui de la spitalul judetean din Deva, spitalul de urgenta Petrosani si spitalele municipale din Hunedoara, Hateg si Lupeni, carora li se adauga spitalul CFR Simeria. 
Spitalele din Brad, Orastie si Vulcan se afla in faza de obtinere a autorizatiilor sanitare de functionare pentru unitatile de transfuzie a sangelui. 'Spitalele din Orastie, Brad si Vulcan sunt in procedura de amenajare a spatiilor pentru a fi in conformitate cu ordinul Ministerului Sanatatii, in vederea obtinerii autorizatiei sanitare de functionare pentru unitatea de transfuzie sange (UTS) a spitalului. Colegii epidemiologi vor merge la fata locului, vor face evaluarea necesara si apoi vor formula un raspuns in ceea ce priveste autorizatia sanitara de functionare', a explicat medicul sef al DSP Hunedoara. 
In cazul a trei spitale - sanatoriile de pneumoftiziologie Brad si Geoagiu, si spitalul de psihiatrie din Zam - nu se poate pune problema solicitarii unor autorizatii de functionare pentru UTS, datorita profilului de activitate al acestora. 
Conform reprezentantei DSP Hunedoara, in judet nu au fost semnalate cazuri de greseli in ceea ce priveste transfuziile de sange. De asemenea, in spitalele fara unitati specializate, problemele legate de transfuzii au fost solutionate operativ cu ajutorul Centrului Judetean de Transfuzii Hunedoara. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1864 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006693 (s)