News Flash:

Toate gospodinele trebuie sa stie asta: Cum sa gatesti cea mai buna mancare de varza

12 Noiembrie 2015
2351 Vizualizari | 0 Comentarii
mancare varza
Un preparat culinar simplu de pregatit si delicios, varza a la Cluj este o retetacare merita incercata atunci cand vrei sa iti amintesti de aromele traditionale. Daca esti iubitoare de sarmale, vei indragi cu siguranta si aceasta reteta, avand in vedere ca singura diferenta dintre preparate este ca umplutura nu mai este infasurata in foi, ci aranjata pe straturi. Te-am facut curioasa? Ai nevoie de, potrivit divahair.ro:

- 1 kg de varza murata (poti sa folosesti si dulce);

- 750 g de carne tocata;

- cateva linguri de ulei;

- 1-2 cepe;

- 75 g orez;

- cateva linguri de bulion;

- piper;

- cimbru uscat;

- marar;

- smantana si ardei iute (pentru servire)

Taie varza fideluta si ceapa cat mai marunt, apoi pune-o pe cea din urma la prajit. Dupa ce devine sticloasa si capata o culoare aramie, pune si carnea tocata peste ea. Condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Compozitia se tine pe foc pana incepe sa scada, aproximativ 5-10 minute. Adauga si orezul fiert in putina apa cu sare si amesteca bine. Pentru a da putina culoare, poti sa pui o lingura de bulion.

Pune varza tocata la calit in ulei, adauga putina apa dupa 10-15 minute. Taie cateva fire de marar marunt si pune-le peste varza, apoi da deoparte. Aranjeaza varza a la Cluj pe straturi intr-un vas pe care il vei introduce la cuptor. Primul strat trebuie sa fie de varza, urmatorul de amestec de carne si orez si tot asa pana pui toata cantitatea, tinand cont ca deasupra trebuie sa fie tot varza. Toarna bulion deasupra si introdu recipientul la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Serveste cu smantana si ardei iute.

reteta aromele traditionale sarmale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005646 (s)