News Flash:

Toate femeile trebuie sa stie asta: Ce infectie pot ascunde negii genitali

16 Februarie 2016
3288 Vizualizari | 0 Comentarii
virgina
Negii genitali sunt principalul semn al infectiei cu HPV, cunoscut drept virusulPapilloma Uman, spun medicii ginecologi. Specialistii atentioneaza ca principala cale de transmitere a virusului o reprezinta contactul sexual neprotejat (vaginal, oral sau anal). O alta cale de transmitere a infectiei o reprezinta contactul cu suprafetele sau persoanele deja infectate, atunci cand exista si mici traumatisme la nivelul pielii. Potrivit medicilor, infectia cu HPV se poate contacta si accidental, spre exemplu prin intermediul ustensilelor chirurgicale nesterilizate ori prin contactul cu lenjeria infectata – lenjerie intima, de pat sau costum de baie. 

Cum recunoastem infectia

Infectia se manifesta prin aparitia unor excrescente de culoare roz, rosu sau gri, in zonele genitale ale persoanei respective (vulva, penis, anus). Acesti negi pot fi mici, plati si netezi sau de dimensiuni mai mari. Ei pot aparea fie izolati, fie in grupuri, sub forma unor „buchetele”. Atunci cand sunt de dimensiuni reduse, verucile sunt greu de observat. Acelasi lucru se intampla si in situatia in care acesti negi apar in zone „ascunse”, putand sa treaca neobservati pentru o perioada de timp. In cazul femeilor, excrescentele pot aparea pe vulva, labiile mari sau mici, zona perianala, dar si in interiorul vaginului, pe colul uterin ori pe uretra. La barbati, infectia cu HPV se manifesta pe zona penisului, preputului, pe gland, in zona perianala ori pe uretra.

Negii genitali – forme de manifestare

In ambele cazuri, atrag atentia medicii, infectia cu virusul Papilloma Uman se manifesta prin senzatia de prurit (mancarime), arsura sau secretii anormale. In plus, persoanele infectate cu HPV se pot confrunta cu o scurgere uretrala si dureri chiar in timpul urinarii.

HPV, mai periculos pentru femei

Infectia cu HPV reprezinta un risc crescut in cazul femeilor. Atunci cand negii genitali apar in zona colului uterin, verucile se pot transforma in leziuni precanceroase care, daca nu sunt tratate, pot cauza aparitia cancerului de col uterin. De aceea, explica medicii, pentru a putea preveni aceasta maladie, este recomandat ca tinerele sa se prezinte la specialist si sa solicite o colposcopie (examinare a colului uterin). De mare ajutor in aceasta situatie este si testul Babes Papanicolau, care diagnosticheaza cancerul de col in stadii precoce. Pentru barbatii care au contractat virusul Papilloma Uman, specialistii recomanda uretroscopia.

Negii nu apar imediat dupa infectare

Perioada de incubatie a virusului Papilloma Uman este cuprinsa intre doua saptamani si opt luni, fiind, in medie, intre o saptamana sau chiar cateva luni. De aceea, negii genitali nu apar imediat dupa un contact sexual neprotejat. In plus, multiplicarea virala si aparitia negilor genitali incepe, de obicei, la un interval de trei-sase luni dupa infectare.

Cum tratam HPV-ul

Tratamentul pentru negii genitali poate fi medicamentos sau chirurgical, insa optiunea ii apartine medicului curant. In ceea ce priveste partea chirurgicala, persoanele pot opta pentru crioterapie (distrugerea negilor prin „inghetare”), electrocauterizare (eliminarea verucilor cu ajutorul temperaturii ridicate), folosirea bisturiului electric sau utilizarea laserului. De asemenea, o alta optiune de tratament o reprezinta aplicarea locala a unor substante indicate de medic. Totusi, spun specialistii, in nici unul dintre aceste cazuri, virusul nu va putea fi scos din organism. De aceea, chiar si dupa cauterizare sau indepartarea chimica, verucile genitale pot reaparea.   


Cauzati de HPV, negii genitali pot aparea la persoanele cu imunitate scazuta. Pentru a elimina recidivele, medicii recomanda o alimentatie bogata in vitamina C, care sa ajute la intarirea sistemului imunitar.


Negii genitali mai sunt cunoscuti sub numele de vegetatie veneriana sau creasta de cocos.

negii genitali papilloma uman
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004996 (s)