News Flash:

Tinctura de usturoi te scapa de numeroase boli. Vezi care sunt acestea!

16 Noiembrie 2015
1914 Vizualizari | 0 Comentarii
usturoi gol
Pentru a prepara tinctura, ai nevoie de 300-350 grame de usturoi bio si de 250 ml de alcool de 95-96° (acesta poate fi, insa, inlocuit cu otet de mere). Curata usturoiul si zdrobeste cateii cu furculita intr-o farfurie. Pune usturoiul zdrobit intr-un borcan si adauga alcoolul sau otetul de mere. Inchide borcanul si lasa mixtura la macerat, in frigider, timp de 10 zile. Din cand in cand, maceratul trebuie agitat. In cea de-a 11-a zi, filtreaza preparatul cu ajutorul unui tifon, iar lichidul obtinut pune-l in alt borcan si introdu-l la frigider pentru inca doua zile. Depozitata la intuneric, tinctura de usturoi poate rezista si un an.

Desi poti folosi alcoolul la prepararea acestei tincturi, noi iti sugeram sa te opresti asupra otetului de mere, pentru a profita de bogatia de minerale, vitamine si acizi esentiali din compozitia sa, care stimuleaza energia vitala. 

Cum se administreaza tinctura de usturoi

Indiferent de natura afectiunii de care suferi, modul de administrare a tincturii este in general acelasi: dilueaza 30 de picaturi de tinctura de usturoi in 100 ml ceai sau apa si bea acest preparat de trei-patru ori pe zi, potrivit divahair.ro. In cazul afectiunilor tractului respirator, sunt suficiente doua-trei zile de tratament pentru ca organismul sa se revigoreze. De asemenea, ia tinctura si in scop preventiv, mai ales inaintea inceperii sezonului rece, pentru a tine virozele la distanta.

In tratamentul bolilor infectioase (epidemii gripale, febra tifoida, difterie) si al celor de tract digestiv (enterocolita, diaree, dizenterie, constipatie, atonie digestiva), se recomanda administrarea unei jumatati de lingurita sau chiar a unui sfert de lingurita de tinctura de usturoi nediluata de doua-trei ori pezi, luate in cure de pana la o saptamana.

Extern, tinctura de usturoi este foarte eficienta in tratarea aftelor si candidozelor bucale, a reumatismului, artrozelor, scabiei, negilor, bataturilor si impotriva caderii parului. Pentru a scapa de aftele si de candidozele bucale, fa spalaturi locale cu doua lingurite de tinctura diluate in 100 ml de apa sau ceai. Impotriva reumatismului, artrozelor, bataturilor, negilor, aplica o compresa cu tinctura pe locul afectat si mentine-o timp de trei ore. Impotriva caderii parului, maseaza viguros scalpul cu tinctura de doua-trei ori pe saptamana. 

Tinctura de usturoi - contraindicatii

Exista cateva categorii de persoane carora tinctura de usturoi le este contraindicata, si anume: femeilor insarcinate si celor care alapteaza (gustul si mirosul usturoiului trec in laptele matern si ii pot provoca celui mic colici), persoanelor care sufera de toata gama de afectiuni hepatice, celor cu sensibilitate gastrica, celor care prezinta congestie pulmonara sau celor care manifesta alergie la usturoi. De asemenea, se recomanda evitarea consumului de usturoi, indiferent sub ce forma s-ar prezenta acesta, in cazul arsurilor la stomac, tusei seci sau sangvinolente. 

 


tinctura usturoi bio alcool
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006972 (s)