News Flash:

Timisorenii se revolta impotriva primarului Robu. Vezi care sunt motivele nemultumirilor

10 Noiembrie 2014
1523 Vizualizari | 1 Comentarii
Timisoreanul Horea Bacanu, directorul cancelariei din cadrul Institutiei Prefectului din judet, i-a adresat primarului Nicolae Robu o scrisoare deschisa in care il acuza de implicare in organizarea protestelor de sambata seara prin „incercarea de a confisca Spiritului Timisoarei".

Nicolae Robu este acuzat ca a incercat sa falsifice spiritul Proclamatiei de la Timisoara pentru a genera o cat mai mare participare la mitingurile organizate in municipiu, jignindu-i astfel pe timisorenii care isi doresc un primar mai putin implicat in politica partizana.

„Cand aflu ca se intampla astfel de gesturi de falsificare a societatii civile dinTimisoara, cand inteleg ca se incerca ascunderea unei Proclamatii politice a PNL sub aura unei noi Proclamatii civice timisorene, inteleg din nou ca Spiritul Revolutiei ajunge sa fie folosit chiar si electoral, iar atunci, evident, ma simt jignit", a precizat Bacanu pe pagina sa de Facebook.

Acesta considera ca Nicolae Robu a confundat „prerogativele ce corespund calitatii de primar al orasului cu cele ale liderului politic de dreapta, coordonand protestele de ieri din Piata Victoriei, locul simbol al Revolutiei din 1989".

„Va simtiti vinovat de un grav abuz, acela de a folosi cu impostura simboluri nepolitice ale Timisoarei in scopuri politice ale dreptei", a subliniat timisoreanul, care povesteste experienta sa de la momentul Revolutiei din 1989 si despre faptul ca l-a cunoscut pe George Serban, autorul principal al Proclamatiei de la Timisoara.

„George Serban a fost un intelectual dedicat, un timisorean care nu si-ar fi inchipuit niciodata ce fel de urmasi politici va avea, cat de mult va ajunge sa se deformeze prin politica sufletele si judecatile unor oameni. Nu si-ar fi inchipuit niciodata ca tocmai primarul orasului nostru va face toate aceste gesturi", a scris Horia Bacanu.

Acesta a mai adaugat ca orice timisorean ar trebui sa fiu cel putin circumspect atunci cand primesc o invitatie pe Facebook ca sa particip la o manifestatie publica in piata simbol a Revolutiei din Timisoara, solicitandu-i primarului Nicolae Robu sa cantareasca greutatea faptelor sale.

„Va solicit public (...) sa ganditi la ceea ce ati facut in aceste zile, prin provocarea unui miting asa-zis civic, prin incercarea de a promova o varianta falsificata (actualizata) a Proclamatiei de la Timisoara, chiar prin incercarea de a confisca Spiritului Timisoarei", a scris Horea Bacanu pe pagina sa de Facebook.

 


nicolae robu mitingurile primar falsificare timisoara george serban
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005062 (s)