News Flash:

Timisorenii ies in strada. Protesteaza impotriva taierii abuzive a padurilor

5 Mai 2015
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
taiere padure
Sambata, 9 mai, in mai multe orase din tara va avea loc primul protest major impotriva despaduririlor abuzive, care au lasat Romania in numai cativa ani cu mai putin de jumatate din suprafata impadurita pe care o avea in 1989. Si la Timisoara va avea loc un astfel de protest.
Protestul de la Timisoara va avea loc in fata Operei, sambata, 9 mai, incepand cu ora 16.
“Situatia este cu atat mai grava cu cat in Romania exista jumatate din suprafata totala de padure virgina din Uniunea Europeana, iar la nivelul clasei politice exista numai complicitate cu beneficiarii despaduririlor abuzive, asa cum ne indica chiar gestul recent al presedintelui Klaus Iohannis de intoarcere catre Parlament a legii care punea capat monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie”, sustin organizatorii actiunii pe pagina de Facebook a evenimentului.
Proteste vor avea loc si in alte orase ale tarii: Brasov, Cluj, Focsani, Iasi si altele, dar si la Viena. In ultimul timp, pe Internet au aparut mai multe anchete care fac referire la taierea ilegala a lemnului in Romania. Un documentar postat pe youtube, realizat sub egida Environmental Investigation Agency (EIA), prezinta “o companie austriaca, cel mai mare procesator de rasinoase din tara, acceptand cu buna stiinta si recompensand lemnul taiat ilegal printr-un sistem de bonificatie”. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004457 (s)