News Flash:

Timisorenii au iesit din nou in strada! Sute de persoane protesteaza in semn de solidaritate cu sotii Bodnariu, carora statul Norvegia le-a luat copiii

10 Ianuarie 2016
1171 Vizualizari | 0 Comentarii
protest bodnariu
Sute de timisoreni au iesit sa protesteze in fata Prefecturii Timis, sambata, 9 ianuarie. Conform organizatorilor, Alianta Familiilor din Romania, cu sprijinul Comunitatilor Crestine din Timisoara, protestul a fost unul de solidaritate cu familia Bodnariu. Participarea a fost una numeroasa, in ciuda conditiilor de afara, din cand in cand picaturile de ploaie punand la incercare manifestantii.
 
Manifestarea a fost organizata „impotriva abuzurilor Barnevernet (institutia protectiei copilului din Norvegia) si in semn de solidaritate cu familia Marius si Ruth Bodnariu, familie a caror 5 copii au fost luati abuziv de catre statul norvegian”. Prin acest protest, manifestantii sunt solidari cu familia Marius si Ruth Bodnariu, sustinand cauza lor pana la o rezolvare favorabila.
Oamenii au vorbit, au cantat si s-au rugat. La manifestare au fost prezenti si oameni politici, care sustin cauza, printre ei senatorul Ioan Iovescu si deputatul Horia Cristian. Prefectul judetului Timis Mircea Bacala a vorbit si el in fata oamenilor prezenti la protest, declarandu-si solidaritatea cu demersul manifestantilor.
„Am coborat in mijlocul manifestantilor pentru a dovedi ca suntem solidari cu aceasta situatie. Am asigurat cetatenii prezenti ca statul roman, prin Guvernul Romaniei, este in legatura directa, prin diferite cai de comunicare, pentru a identifica o solutie favorabila acestei familii, pentru ca membrii acesteia sa se reuneasca”, a spus Mircea Bacala, scrie tion.ro.
Manifestantii au venit cu pancarte prin care cereau reunirea familiei Bodnariu: „Romania trezeste-te! Barnevernet ne-au furat copiii!”, „SOS Vrem copiii inapoi” si multe mesaje in limba engleza.
„Sunt aici ca sa apar onoarea lui Dumnezeu si sa pledez in favoarea conceptului biblic iudeo-crestin despre familie si educatia copiilor. Sunt aici sa fiu solidar cu familia Bodnariu, sa solidarizez cu toti cei din Timisoara care sunt aici, cu toti protestatarii din orasele Romaniei, tarile europene si intreaga lume, sunt aici sa cer statului norvegian sa restituie familiei Bodnariu cei cinci copii sechestrati abuziv”, a spus pastorul Ticu Leontescu de la biserica Philadelphia din Timisoara.
Marius si Ruth Bodnariu sunt o familie mixta romano-norvegiana ce locuieste in Norvegia de 10 ani. Familia are cinci copii: Juditte Eliana (9 ani), Naomi Daniela (7 ani), Matthew Samuel (5 ani), John Daniel (2 ani) si Levi Ezekiel (3 luni). Marius este licentiat in Ingineria Sistemelor si Informatica Aplicata la Universitatea Politehnica Bucuresti, cu experienta la Romanian Air Traffic Services Administration (ROMATSA), angajat al primariei Redal, Naustdal, iar Ruth este asistenta medicala de specialitate pediatrica la spitalul din orasul Forde.
In data de 16 noiembrie 2015, statul norvegian, prin institutia de protectie a copilului, Barnevernet, le-a confiscat copiii si i-a dat in plasament in trei familii diferite. Procedura de confiscare a copiilor familiei a fost declansata in urma unui denunt telefonic a directoarei scolii din orasul Vevring, unde fetitele Eliana si Naomi sunt eleve. In denunt, conform unor surse, directoarea scolii isi exprima ingrijorarea privind educatia religioasa pe care fetitele o primesc acasa, faptul ca ar putea fi disciplinate, mentionand ca parintii si bunica sunt crestini radicali prin faptul ca fetitele sunt invatate „ca Dumnezeu pedepseste pacatul” si ca acest fapt ar crea un handicap copiilor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 32 queries | Mysql time :0.018937 (s)