News Flash:

Timisoara va avea o banca de sange si tesuturi

22 Aprilie 2016
1222 Vizualizari | 0 Comentarii
prelevare
IGuvernul Romaniei a decis alocarea a 30,1 milioane de lei pentru realizarea de banci de sange si tesuturi umane in patru orase din tara. Printre acestea se numara si Timisoara.
n urbea de pe Bega, banca de sange si de tesuturi umane va fi construita langa Clinica de Ortopedie a Spitalului Judetean Timisoara. Noua constructie va fi ridicata sub umbrela Spitalului Judetean Timisoara. Cei peste 30 de milioane de lei vor fi impartiti in mod egal intre cele patru centre unde se vor realiza astfel de banci de sange si tesuturi: Bucuresti, Iasi, Targu Mures si Timisoara. Deocamdata, in orasul de pe Bega sunt prelevate tesuturi, dar se stocheaza la Bucuresti.
„Urmeaza sa se faca o licitatie la Ministerul Sanatatii. La Timisoara va fi una dintre cele patru banci de tesuturi, langa Clinica de Ortopedie, in incinta Spitalului Judetean. Spatiul este alocat de catre Consiliul Judetean Timis, a fost alocat in urma cu cativa ani. Se impart banii la patru, cele patru cladiri vor fi identice, patru centre identice, in orase diferite. La Timisoara, tot ce inseamna prelevare de tesuturi si celule se transfera la Bucuresti”, spune Dan Ilincariu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Timisoara, scrie tion.ro.
Despre realizarea unei banci de sange si tesuturi la Timisoara se vorbeste inca din anul 2010, iar terenul a fost alocat in septembrie 2011.
“Prin aceasta decizie, Guvernul aloca suma de 30,1 milioane lei, pentru anii 2016-2017, in scopul indeplinirii obiectivelor restante din cadrul unui proiect cu finantare PHARE privind bancile de sange – unitatile de transfuzie – din spitale si utilizarea terapeutica a tesuturilor si celulelor umane. Fondurile sunt destinate preponderent finalizarii unor lucrari de constructii, dotari cu echipamente si servicii de auditare a achizitiei pentru cele patru banci de tesuturi si celule umane din Bucuresti, Iasi, Targu Mures si Timisoara. Sumele alocate sunt destinate contractarii si implementarii componentelor necontractate din cadrul proiectului. Banii vor fi alocati din bugetul aprobat Ministerului Sanatatii, prin virari de credite bugetare de la celelalte tipuri de cheltuieli din cadrul aceluiasi capitol, astfel: pe anul 2016 vor fi alocati 25,3 milioane lei si 4,7 milioane lei pentru 2017” se arata intr-un comunicat de presa transmis de Guvernul Romaniei.

iguvernul romaniei bega dan ilincariu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004966 (s)